Buccaneer este un joc cu pirati. Se poate juca cu minim 3 jucatori si maxim 5.

Fiecare jucator primeste cate 5 pirati (5 discuri de lemn ce au lipite niste fete de pirat) de o anumita culoare: negru, galben, rosu, albastru si mov. Ca orice pirat, ocupatia ta este sa prinzi nave si sa le “usurezi” de bunuri. De unul singur nu poti face mare lucru. Ai nevoie de alti pirati, unii loiali, altii nu.

Navele pe care le vei ataca sunt reprezentate de niste carti (mai mari decat cele obisnuite) pe care sunt scrise anumite informatii: numarul necesar de pirati pentru a fi atacate, recompensa primita (bani si bunuri). De mentionat ca moneda jocului este reprezentata de DUCAT.

 

Jocul se joaca foarte simplu. Incepe cel mai tanar jucator. Fiecare jucator incepe cu o suma de start de 10 Ducati. Atunci cand iti vine randul ai de facut UNA din cele DOUA actiuni posibile: fie dai mai departe un pirat, fie ,daca ai numarul necesar de pirati, se poate face Boarding (atacarea navelor prezente pe masa). Piratul se da la jucatorul din stanga ta. Piratul (sau piratii stransi pana in acel moment) se aseaza peste teancul celui din stanga (dar sa nu depaseasca mai mult de 9 pirati suma lor). Nu este voie sa fie 2 pirati de aceeasi culoare unul peste celalalt sau cele 2 teacuri de pirati ce se vor suprapune sa aibe  pirati de aceeasi culoare deasupra. Primul pirat din teanc este capitanul piratilor. El va primi in caz de Bording captura acelei nave si o va impartii la cei care au avut pirati in teanc. In cazul in care nava respectiva are 2 comori, cea de a doua ii revine secundului (al doilea din teac).

Acum sa vorbim si de strategie. Cel mai important este sa ai cat mai putini pirati acasa, sa stea degeaba. ei trebuie plasati in cat mai multe gramezi. Este recomandat sa pastrezi gramezile primite si sa dai mai departe piratii tai.

O alta miscare inteligenta este sa faci bording pe o nava cu recompensa mica, daca cel care este capitan (In niciun caz tu !!!) este si cel care are cei mai multi ducati. Astfel, el va fi obligat sa dea rasplata jucatorilor din banii stransi pana in acel moment.

 

Este un joc independent de noroc, depinde doar de strategia, “miselismul” fiecaruia si de experienta de joc. Nu se folosesc zaruri, deci orice forma de “bulan” este inlaturata. Jocul este distractiv, trezeste sentimente.