In weekend-ul 20-21 februarie 2010 a avut loc la Palatul Copiilor din Bucuresti primul festival de jocuri din Romania care are ca scop implicarea activa a celor mai  importante comunitati de gameri, pasionati de benzi desenate si science fiction.

Daca muck tot nu a mai plecat la ski, ne-am gandit sa dam si noi o fuga sa vedem mai in detaliu despre ce este vorba. Am zis sa mergem mai devreme, sa nu prindem aglomeratie. Nu a fost o idee prea stralucita, cand am ajuns noi lumea inca mai aranja, cafeaua inca nu isi facuse efectul. Am  aruncat repede o privire pe la toate standurile (cred ca a durat vreo 20 minute). Initial am ramas putin dezamagiti, pentru ca apoi sa nu mai vrem sa plecam acasa.

Festivalul a fost organizat pe 5 zone:
Zona Gotham – Board games, Action Figures
Zona ElectroCity – Gaming
Zona Battleground – Sport Games
Zona New Tokyo – Manga, Anime
Sala Hall of Fame – Prezentari, proiectii

Cred 80% din timpul petrecut acolo a fost in Zona Gotham.  Prezenti acolo: Red Goblin, Colonistii din Catan,Hobby Games, Action Figure

Cei de la Red Goblin au avut un stand unde au adus un perete imens de jocuri, pe langa alte stive ingramadite pe jos, asa cum puteti vedea in Galeria Foto:

 

Nu m-am putut abtine si mi-am cumparat Puerto Rico (primul client!) ca tot suspinam eu dupa el ca a trebuit sa-l returnam. Langa stand au avut amenajate 2 mese de joc unde se putea juca. Andrei (care,apropo, omul este o enciclopedie ambulanta despre boardgames, care stie cum se joaca aproape fiecare joc din magazin) a avut ideea stralucita, asta ca tot am intrebat noi de joc, sa ne puna sa invatam/jucam Race for the Galaxy. Fiind un joc de carti, muck nu era prea impresionat din ce citise si nici eu nu as putea zice ca eram dat pe spate. Asta pana am inceput sa jucam.  

Am ascultat cuminti la explicatii lui Andrei (recunosc, ne mai uitam si la fetele aduse pe post de hostess, super dragute!) si am inceput sa jucam. Eu vs. muck. Game On!!!

Cand am inceput sa prindem putin din el, deja ma gamdeam la strategii (productie,apoi trade, bun asa!!!). Jocul m-a cam prins. Andrei nu a mai putut sa stea sa ne dadaceasca si ne-a lasat pe mana lui Silviu, cunoscator de Race for the Galaxy. Lupta a fost stransa, eu am terminat cu 57 de puncte de victorie, muck 50 de puncte.

Din cate am vazut, Race fo the Galaxy este foarte apreciat de Goblini. Cam toti au jucat si sunt entuziasmati cand vad cartile pe masa. Apropo, cartile erau toate in sleeves, jocul a decurs normal, nu incomodeaza. Mai jos aveti poze din timpul jocului, 2-3 ca noi jucam.

 

 

 

Maine despre IDEAL BOARD GAMES  si Warhammer 4000.