Dupa ce am invatat Agricola, echipa BoardGames Blog are ca tema data de Red Goblin invatarea jocului Age of Empires III, The Board Game.

Age_of_Empires-cover

Conceput de Glenn Drover ca o versiune a jocului de PC, acest boardgame iti permite sa retraiesti o era de explorare si descoperiri. O sa joci rolul unei puteri coloniale care isi doreste faima, glorie si bogatii din Lumea Noua. Pe masura ce parcurgi cele trei perioade poti lansa expeditii de descoperire, poti coloniza regiuni, extinde flota comerciala, construi cladiri importante care ii dau natiunii tale avantaje unice, iti poti dezvolta economia si, la nevoie, poti declara razboi altor jucatori.

 

In timp ce cautau o noua ruta de comert spre India, exploratorii europeni au descoperit o Noua Lume. Primele rapoarte vorbesc de oameni ciudati, creaturi exotice si bogatii nemaipomenite. Capitani si aventurieri se opresc pe aceste noi terenuri pentru a cauta aur. Sunt foarte repede urmati de colonisti, soldati, comercianti si misionari care cauta bogatii de tot felul.  Coloniile incep sa apara si o data cu acestea si batalia intre statele Europene pentru suprematie.

 

Ia rolul unei puteri din Europa si impune-te in Noua Lume.  Ca lider al natiei alese, sunt mai multe cai care te conduc spre victorie:  descopera si colonizeaza noi pamanturi; dobandeste bunuri valoroase pentru comert si construieste o economie puternica; descopera noi tehnologii si infrastructura in tara ta mana; construieste o flota comerciala si domina traseele de comert; construieste-ti o armata pentru a apara ce-i al tau.

 

‘Age of Empires III: The Age of Discovery’ beneficiaza de frumoasele elemente grafice din jocul de PC realizate de artistul Paul Niemeyer, fiind in acelasi timp un eurogame tipic. Jocul are sute de figurine de plastic, incluzand nave, colonisti, negustori, capitani, misionari si soldati.

 

   Caracteristici:

 

Limba: Engleză

Tipul produsului: Boardgames

Anul publicarii: 2007

Categorii: De razboi, Dupa un joc de PC, Strategie

Complexitate: Mare

Durata: 120 de minute

Fabricant: Tropical Games

Informatii aditionale: Antic, Construire de orase, Economic, Istoric, Joc de razboi, Medieval, Politica

Nr. de jucatori: De la 2 la 6

Varsta: Incepand cu 10 ani

 
Age_of_Empires-Board
 
 
Age of Empires III: the Boardgame a fost oferit spre testare de catre Red Goblin