Dupa ce v-am prezentat in detaliu componentele editiei a doua a jocului de societate Battlelore, in continuare o sa va explic cum decurge o sesiune de joc.

Battlelore_editia_a_doua-Cum_se_joaca_64


Se intinde campul de lupta (care dupa cum se observa in imaginea de mai sus este compus din 3 zone: stanga, centru si dreapta) si fiecare jucator alege un scenariu in functie de factiunea pe care o controleaza.

Battlelore_editia_a_doua-Cum_se_joaca_66


Aceste doua scenarii se unesc pentru a genera campul de lupta.

Battlelore_editia_a_doua-Cum_se_joaca_68


Fiecare jucator isi aranjeaza propria jumatate a campului de lupta conform scenariului. De asemenea, scenariul indica unele efecte speciale precum si modul in care jucatorul poate obtine puncte de victorie. Tot scenariul indica si cine este primul jucator (C1 este inaintea lui C2, deci armata Daqan incepe lupta).

Battlelore_editia_a_doua-Cum_se_joaca_70


Dupa ce fiecare jucator si-a generat campul de lupta, este timpul sa se aleaga armatele.
Fiecare unitate dintr-o armata valoreaza un anumit numar de puncte iar o armata poate avea un numar de unitati in valoare de maxim 50 de puncte.

Battlelore_editia_a_doua-Cum_se_joaca_72

Battlelore_editia_a_doua-Cum_se_joaca_74


Eu am ales doua armate la intamplare pentru fiecare factiune.
Jucatorii sunt obligati sa inceapa jocul cu 18 carti tactice. In functie de armata aleasa sau contruita, jucatorii primesc un anumit numar de carti tactice. Majoritatea armatelor vor contine astfel si cateva carti tactice de tip Decoy (Momeala).

Battlelore_editia_a_doua-Cum_se_joaca_76


Fiecare jucator isi aseaza cartile tactice cu fata in jos pe campul de lupta, in spatiile indicate de scenariu. Apoi, fiecare isi intoarce toate cartile tactice cu fata in sus si isi pregateste unitatile. Cartile tactice Decoy (Momeala) sunt indepartate si puse inapoi in cutie.

Battlelore_editia_a_doua-Cum_se_joaca_78

Battlelore_editia_a_doua-Cum_se_joaca_80


La inceputul jocului de Battlelore, editia a doua, fiecare jucator incepe cu 4 carti de ordine si doua carti Lore.

Battlelore_editia_a_doua-Cum_se_joaca_82


Dupa cum spuneam, Daqan (albastru) incepe lupta si o face jucand o carte de ordin (attack left). In aceste exemplu, ordinul ii permite jucatorului sa activeze 3 unitati din flancul stang al campului de lupta.

Battlelore_editia_a_doua-Cum_se_joaca_84


Au fost activate o unitate cavalerie si doua unitati infanterie arcasi (eu notez asta cu cilindri de la jocul Mage Wars). Atunci cand este activata o unitate, aceasta se poate misca si/sau poate ataca, fiecare unitate avand statistici si abilitati spectiale indicate pe cartea de referinta a acesteia.

Battlelore_editia_a_doua-Cum_se_joaca_86


Dupa ce am mutat unitatile permise, am ales sa declar si atacuri. Intai cu unitatea de cavalerie. Aceasta a atacat infanteria Uthuk folosind doua zaruri si a generat o singura lovitura (sabiile incrucisate, cercul de pe celalalt zar este valabil doar cand ataca arcasii). O figurina din infanteria atacata este scoasa din joc, iar unitatea respectiva mai are doua puncte de viata, reprezentate de figurinele ramase inca in lupta.

Battlelore_editia_a_doua-Cum_se_joaca_88


A urmat atacul arcasilor din stanga cavaleriei. Acestia au atacat si ei folosind tot doua zaruri de atac aceeasi unitate Uthuk. Din pacate, arcasii rateaza, in schimb generand un punct de Lore (zarul din stanga). Ultima unitate de arcasi nu poate ataca deoarece tinta este blocata de celelalte doua unitati.

Battlelore_editia_a_doua-Cum_se_joaca_90


Astfel se incheie primul tur al armatei Daqan. Jucatorul verifica daca primeste puncte de victorie. In acest caz primeste datorita arcasilor care ocupa un hexagon de pe campul de lupta ce contine un jeton permanent de victorie. Apoi trage o alta carte de ordin si are alte 3 optiuni pentru Lore (magie/mana). Fie trage doua carti Lore si pastreaza una, fie trage o carte Lore si ia un jeton Lore sau, dupa cum am ales si eu, ia doua jetoane Lore. Cartile Lore pot fi jucate doar cate una pe tur, platind costul acesteia cu jetoane Lore.

Jocul se termina atunci cand un jucator ajunge la 16 puncte de victorie sau cand elimina complet armata adversarului.


Articol si poze realizate de Sergiu Bolog.