Editura italiana dV Giochi a anuntat pentru luna August 2013 lansarea jocului de societate Bang! The Dice Game, urmatoarea versiune a jocului popular Bang! realizat de Emiliano Sciarra.

Bang! The Dice Game a fost realizat de designerii Michael Palm si Lukas Zach in colaborare cu Sciarra, reusind sa pastreze ideea de baza a jocului original, cu aceleasi lupte dintre Banditi, Renegati si Serif, impreuna cu ajutoarele sale. Impuscaturile au fost inlocuite cu aruncari de zaruri.



Mai jos aveti descrierea oficiala a jocului Bang! The Dice Game:

“La inceputul jocului, fiecare jucator va primi o carte de Rol ce ii va plasa in una din cele 3 echipe:
– Seriful si ajutoarele sale;
– Banditii;
– Renegatii.

Seriful si ajutoarele sale vor incerca sa omoare Banditii, Banditii pe Serif, iar renegatii vor incerca sa ramana ultimii in viata.

Pe langa cartea de Rol, jucatorii vor primi si o carte de Personaj, ce le va aduce o abilitate speciala in joc. Seriful va arata cartea sa de Rol si va incepe jocul.

Intr-o tura, jucatorul va arunca cu cele 5 zaruri de maxim 3 ori, folosind rezultate de pe zaruri pentru a impusca jucatorii invecinati cu el, pentru a-si mari distanta de tragere, pentru a se vindeca pe el sau pe alt jucator, pentru a pune un jucator in bataia sagetilor Indienilor, reprezentate de cele 9 jetoane Indian plasate in centrul mesei. De fiecare data cand un jucator va avea ca rezultat pe zar o sageata, va lua un jeton Indian din centru. Cand se vor termina toate jetoanele Indian, fiecare jucator va pierde un punct de viata pentru fiecare jeton aflat in posesia sa. Dupa aceea, toate jetoanele se pun la loc in centrul mesei.

Daca un jucator reuseste sa stranga 3 simboluri Gatling(mitraliera), va putea trage cate un foc in ceilalti adversari si poate scapa de jetoanele Indian. Jocul continua pana cand o echipa indeplineste conditiile de victorie.”

Interesanta abordare si transformare a jocului original Bang! Nu stiu de ce, dar acest mecanism de zaruri din Bang! The Dice Game imi aminteste de King of Tokyo sau Zombie Dice… 🙂