AttaKuBe fost produs pentru prima oara in anul 2001, de catre editurile Dujardin si TF1 Games, designer fiind pe Valéry Fourcade.

AttaKuBe este un joc de societate pentru 2 jucatori, cu o durata de joc de aproximativ 30 de minute in cazul jucatorilor experimentati, facand parte din categoria jocurilor de strategie abstracta.

Singurele atentii de care s-a bucurat AttaKuBe sunt nominalizarile Tric Trac din anul 2002.

Prezentarea detaliata a componentelor

Cutie fata

Cutie spate

Ce gasim in interiorul cutiei?

O tabla de joc cu 49 de patratele desenate, dintre care cate 7 in fata celor 2 jucatori colorate diferit de restul si numerotate cu cifre romane, de la 1 la 3. Tabla de joc este confectionata din carton gros de o foarte buna calitate.

Pentru a va da seama mai bine ce am sa spun prin carton gros, aveti mai joc un banal meeple de la jocul Carcassonne asezat langa muchia tablei de joc:

24 de cuburi, cate 12 pentru fiecare jucator, portocalii si gri, confectionate exclusiv din lemn  si continand fiecare cate un insemn, 2 dintre ele fiind dubluri.

Cuburile sunt atipice fata de alte cuburi intalnite la jocurile de societate. Diferenta de marime o puteti vedea in pozele de mai jos:

2 saculeti, cate unul pentru fiecare jucator, folosite la depozitarea cuburilor, confectionate din material textil si inscriptionate cu numele jocului.

1 regulament alb negru, tiparit exclusiv in limba franceza.

Mai jos aveti o poza din timpul unei partide de joc:

 

AttaKuBe este un joc de societate cu o tematica interesanta, componente atent confectionate si care merita atentia noastra, o sa revenim cu detalii despre el in curand.

Niciun meeple nu a fost ranit in timpul acestui pictorial. 🙂