Ca un jucator de board game-uri cu ceva experienta (nu foarte mare) consider ca atitudinea este cea mai importanta in castigarea unui joc sau in placerea de a juca (a ta si a celorlalti jucatori).

Suna frumos ce am zis, nu-i asa? Sa vedem acum si ce argumente am pentru aceasta afirmatie:

1. Daca vezi ca soarta nu iti surade, in cazul jocurilor ce se bazeaza pe noroc (a.k.a bulan), o atitudine de nepasare legata de sfarsitul jocului va adanci si mai tare situatia in care te gasesti. Un pic de calm si o atentie sporita te pot ajuta sa schimbi situatia.

2. Daca nu ai chef de joc, dar totusi te-ai apucat de el, incearca sa te concentrezi un pic si sa nu arati si celorlalti ca tu nu ai chef. Poate ca astfel, cheful celorlalti de a juca se va transmite si la tine. E mai frumos sa termini ce ai inceput alaturi de ceilalti jucatori decat sa ii lasi balta si sa te retragi.

3. Consider ca un pahar cu o bautura care te relaxeaza si te binedispune (indiferent daca este cu alcool sau nu) va aduce un plus de voie buna la masa de joc. Eu prefer bauturile alcoolice (consumate cu moderatie) in timpul jocurilor. Ma ajuta sa ma relaxez mai bine si sa ma concentrez asupra situatiei in care ma aflu pe tabla de joc.

4. Cel mai important mi se pare sa nu te certi cu adversarii. Pentru ca data viitoare cand veti juca va exista o mica tensiune intre jucatori, tensiune ce va va impiedica sa va concentrati asupra obiectivelor din noul joc.

Nu le aplic intotdeauna, dar e bine ca le am notate si stiu a doua zi cu ce am gresit sau ce m-a ajutat sa duc la bun sfarsit planul de victorie!!!