Serenissima – Coperta jocului, versiunea Ystari Games


Cei de la editura Asmodee Editions au anuntat pentru luna iunie 2012 relansarea jocului Serenissima, un board game pentru 2-4 jucatori lansat pentru prima oara in 1996 si realizat de catre designerii Dominique Ehrhard si Duccio Vitale.

In Serenissima, jucatorii devin membrii unei familii de comercianti din timpul Renasterii, fiecare cautand echilibrul dintre schimb si comert comparate cu pirateria economica. Acest board game a atras atentia jucatorilor inca de la lansare, versiunea veche reusind sa castige 2 premii:
– Castigator Lucca Games Best of Show (Italy) – Best Original Game 1996;
– Concours International de Créateurs de Jeux de Société 1996.

Descrierea oficiala a jocului de societate Serenissima:

” Cotroleaza cele mai mari flote ale secolului 15 in Serenissima! In secolul 15, Oceanul Atlantic a fost vast si aparent fara sfarsit, America nefiind inca descoperita. Marea Mediterana a fost o mare plina de prosperitate – singura ruta dintre Est si Vest – si cele mai mari flote s luptau pentru suprematia asupra celor mai bune rute de comert. Venetieni, genovezi, spanioli si turci au luptat pentru a controla porturile strategice de pe rutele condimentelor, a pietrelor pretioase si a aurului. Serenissima recreaza acele vremuri – epoca de aur cand Mediterana era centrul comertului mondial. “

Jucatorii vor naviga pe Marea Mediterana cu o flota comerciala pentru a transporta bunurile lor. Va reusi oare flota ta sa ajunga la destinatie fara sa fei scufundata de atacurile adversarilor?