Campionatul Mondial de Juniori la Go 2011 va fi găzduit anul acesta în România, la Bucureşti.

Echipa de organizare a avut în vedere încă de la început desfăşurarea în paralel cu campionatul a unui turneu Open, pentru a oferi tuturor jucătorilor de Go posibilitatea de a asista pe viu la acest eveniment atractiv. Organizarea unui Open depinde foarte mult de posibilităţile oferite de locul ales. Decizia finală a fost luată ieri, 23 mai, acesta fiind motivul pentru care acest anunţ vine mult mai târziu decât ne-am fi dorit. Considerăm însă că timpul investit în căutarea locaţiei ideale a meritat din plin.

Evenimentul se va desfăşura în cadrul Complexului Herăstrau situat în parcul cu acelaşi nume. Este un paradis verde cu multiple facilităţi de relaxare atât pentru adulţi, dar mai ales pentru copii.

Se poate juca tenis, se pot închiria biciclete şi organiza plimbări cu vaporaşul pe lac.

In incinta complexului există şi o Insulă a Copiilor care oferă noi alternative de divertisment.

Restaurantul are patru terase exterioare din care două chiar pe malul lacului. Sălile de joc sunt excelente, cu o vedere superbă spre lac.

Detaliile despre concursul open vor fi anunţate pe site-ul evenimentului: http://wygc2011.com/. Avem de făcut multe modificări pe site, deoarece intenţia iniţială fusese de a organiza evenimentul la Hotel Residence.

Fac acest anunţ înainte de a începe munca la site pentru a economisi timp şi a da posibilitatea celor interesaţi să înceapă să îşi plănuiasca deja participarea la eveniment.

În principiu, concursul Open se va desfăşura în week-end-ul 13-14 august, va avea cinci runde, trei sâmbătă şi două duminică. Există posibilităţi de cazare limitate în incinta Complexului Herastrau, în 5 căsuţe de lemn situate pe malul lacului cu capacitate de douăzeci de persoane. Vom avea cazare şi catering foarte ieftin la un liceu din apropiere, iar pentru cei ce doresc condiţii mai bune există posibilitatea de a sta la un hotel de patru stele din apropiere. Anunţul detaliat cu preţuri va apărea cât de curând pe site. Veţi fi rugaţi să specificaţi în formularul de înscriere şi preferinţele pentru cazare şi catering pentru a asigura o organizare cât mai eficientă.

Vom avea printre noi şi jucători profesionişti din China, Korea şi Japonia care vor face demonstraţii şi vor comenta partide. Una dintre săli va fi rezervată acestui fel de activităţi, cât şi jocului liber, până la ore târzii.

Doresc pe această cale să fac un apel către comunitate. Avem nevoie de voluntari pentru înregistrarea partidelor din concursul principal şi sprijin logistic. De asemenea fiecare delegaţie străină va trebui să aibă un ‘ghid’ din partea echipei de organizare, avem nevoie de voluntari în special de cei care stăpânesc limba chineză, coreeană, japoneză sau engleză.

Cine e dispus să contribuie în acest fel la partea organizatorică este rugat să ne contacteze pe adresa de mail a evenimentului: info.wygc2011@gmail.com.

De asemenea, ne-ar ajuta foarte mult orice contribuţie cu sponsorizări sau sugestii de a găsi noi sponsori. Evenimentul va fi puternic mediatizat, EuroGoTV va face un coverage video şi foto complet care va fi transmis şi în Japonia pe un canal popular al televiziunii naţionale NHK.

TVR şi probabil alte posturi de televiziune din Romania vor fi prezente. Mape de prezentare care conţin oferta noastră către sponsori sunt disponibile în cazul în care se iniţiază un astfel de demers de sponsorizare.

Nu uitaţi să verificaţi site-ul evenimentului în perioada imediat următoare, vom reveni cu multe detalii.

În numele echipei de organizare,

Cătălin Ţăranu, director de turneu.

Sursa