Echipa BoardGames Blog invata Agricola – Ep.2

 

Se pare ca pana la urma ne-am luat inima in dinti si am realizat ceea ce ne dorim de 2 saptamani, de cand cei de la Red Goblin ne-au imprumutat BoardGame-ul Agricola. Cum ne-am inteles cu ei, ne-am pus pe treaba, am citit si invatat regulamentul si bineinteles am si pus in practica ceea ce am reusit sa invatam. Cu un regulament de 12 pagini, Agricola isi merita pe deplin locul fruntas in topul celor mai bine cotate BoardGame-uri. Desi cei familiarizati cu lumea jocurilor vor gasi in Agricola un joc cu o complexitate identica cu a altor jocuri, placerea de a juca acest BoardGame este unica. Pentru a face un rezumat vizual al jocului pot spune decat atat: design exceptional, complexitate mare, iar strategia… strategia face toti banii. Vis-a-vis de ceea ce s-a petrecut in garsoniera, va explic imediat.

Dupa cele 2 saptamani in care am avut spre familiarizare jocul Agricola, cum am spus si la inceput, seara de sambata se pare ca a fost un deadline. Dupa cateva zile de citit regulamentul si aruncat pe fuga cate un ochi prin componentele jocului, in sfarsit am inceput ceva concret. Deschidem cutia si ne lovim iminent de nenumaratele forme geometrice, divers colorate, ce exemplifica diferite obiecte. Ca sunt porci salbatici, oi, bivoli, legume sau chiar grau, piatra sau argila, toate acestea sunt parte a Agricolei. 9 table de joc tin locul fermelor pe care fiecare jucator trebuie sa se extinda, si sa poata astfel sa castige la puncte in fata adversarilor. Desi Agricola permite si jocul unui singur jucator, placerea mare este cand de jur imprejurul acestui BoardGame se afla mai multi indivizi.

Fara a studia regulamentul in timp real, adica in momentul in care joci, s-ar putea sa jucati in van, complexitatea jocului facand imposibil datul cu presupusul. Ca de fiecare data un merit imens in toata treaba asta l-a avut Costy, care este un mare mester in citit de regulamente si explicat celorlalti. Ceea ce am testat noi sambata seara, a fost un joc de familiarizare.

Ca durata de joc nu ne-am intins foarte mult, insa citirea regulamentului in real time, a prelungit Agricola

Din punctul meu de vedere, la cat am citit regulamentul si la cat am testat jocul in sine, Agricola este un BoardGame care nu are puncte slabe, sau care sa trebuiasca depunctat pentru diferite lucruri. Este un joc economic, cu o complexitate mare, foarte bine conceput din punct de vedere al calitatii designului si foarte bine gandit.

Punem punct aici primei parti din testarea BoardGame-ului Agricola.

O saptamana buna!

Citeste si Echipa BoardGames Blog invata Agricola – Ep.1

 

Agricola a fost oferit spre testare de catre Red Goblin