Cei de la Academy Games au anuntat lansarea in curand a primului joc de societate din seria Fog of War, Strike of the Eagle. Un joc de razboi (war game) pentru 2-4 jucatori, Strike of the Eagle aduce in atentie tensiunea razboiului Polonez-Sovietic.

Descrierea editurii Academy Games:
Strike of the Eagle este un joc de strategie ce simuleaza tensiunile razboiului Polonez-Sovietic din 1920. Acest razboi a insemnat intoarcerea atacurilor fulger ale cavaleriei combinate cu noile descoperiri in materie de arme precum avioanele, tancurile si vehiculele blindate.

Strike of the Eagle este primul joc din noua serie Fog of War. Aceasta serie acopera razboaie din diferite ere, punand la dispozitia jucatorilor posibilitatea de a retrai luptele ce au avut loc si de a invata mai multe despre istorie. Nucleul acestei serii unice sta in plasarea ordinelor de catre jucatori pe harta pentru a pacali, induce in eroare, duce pe cai gresite adversarii! Ordinele sunt apoi intoarse si executate de catre armatele jucatorilor, fiind reprezentate de cuburi din lemn ce simbolizeaza Brigade si Divizii de 1500 – 8000 de oameni. Componenta exacta a fortelor jucatorilor este tinuta secret pana in momentul in care are loc o batalie.”

Strike of the Eagle este bazat pe jocurile The Eagle and The Star, dar vine cu noi harti plabile, carti noi, reguli mai clare, mai multe scenarii. Momentan, nu a fost anuntata o data exacta a lansarii acestui joc.