Paolo Vallerga a lansat mai multe jocuri de societate prin compania sa Scribabs, jocuri ce acorda o atentie ridicata pentru grafica si design, Star System si Sator Arepo Tenet Opera Rotas fiind doua exemple.

Urmatoarea lansare a editurii Scribabs – programata pentru octombrie 2011 la Essen, avand reguli in Germana, Engleza, Frandeza, Spaniola, Italiana sau Olandeza – va fi o tot un amestec de design si arta : 011 de Marco Valtriani. O prezentare generala a jocului ar fi : “011 este un studiu al ezoterismului anilor 1800 intr-un cadru al descoperirii puterii aburului, alaturi de formatia suedeza de symphonic metal Therion“.

Daca v-am trezit interesul, aveti mai jos o prezentare detaliata a jocului de societate 011:  

011 este plasat intr-un nedefinit “an 011”. Lumea poate fi descrisa ca o versiune alternativa a secolului 19. Stiinta este profund legata de ezoterism, multe religii si crezuri coexistand cu filosofii si condamnari intr-un cazan de culturi si idealuri, fiind atat o provocare cat si infricosatoare in acelasi timp.

Actiunea se petrece in Turin, acesta fiind cunoscut drept un oras magic. Mai exact, Turinul are cea mai mare concentratie de energii mistice de pe intreg globul, acesta fiind singurul oras ce face parte din Tringhiul Magiei Negre, alaturi de Londra si San Francisco, dar si din Tringhiul Magiei Albe, alaturi de Praga si Lion. 

O iarna lunga si rece face ravagii: cu trei ani in urma de zapada a inceput sa cada si de atunci nu s-a mai oprit. Legendele scandinave ale lui Fimbulvetr se termina si astfel Ragnarok se apropie. Opt oameni de stiinta geniali descopera cartea pierduta “Edda”, carte ce-i informeaza ca singura modalitate prin care ar putea sa-l opreasca pe Ragnarok este de a descoperi un om al carui viitor este complet obscur, numit Cel Ales (Chosen One). Cel Ales trebuie sa cante un cantec mistic cu ajutorul unei Orgi(Pipe Organ) Magice, ascunsa in oras, altfel, lumea asa cum o stim, se va termina.

Ce legatura are trupa Therion in acest joc? Membrii acesteia, inclusiv fondatorul Christofer Johnsson, joaca o parte din protagonistii din joc!