Jocurile denumite Gateway Games sunt jocuri recomandate celor neiniţiaţi, pentru începători, jocuri prin care aceştia să facă cunoştintă cu board game-urile.

În general este vorba de jocuri simple ca mecanică şi reguli, distractive, nu durează mult, cele mai multe dintre acestea fiind de tip family/party games. Se numesc “gateway” (poarta) pentru că de multe ori ele sunt primele jocuri ale unui nou pasionat şi îl conving să exploreze mai departe domeniul board games.

Dintre jocurile de tip Gateway Games ce au prins foarte bine la întâlnirile BoardGames BLOG Night, am putea aminti de: Colonistii din Catan, Carcassonne, Ticket to Ride, Blokus, Saboteur, Bohnanza, Qwirkle și Dobble.

Seria de articole Termeni in Board Games se bazeaza pe Ghidul Board Games pentru incepatori scris de Adrian Pirciu. Cu aceste articole incercam sa-i familiarizam pe incepatori cu termeni si concepte din lumea board games. Pe langa explicatiile din ghid, am completat si cu alte informatii utile, strans legate de termenul prezentat.