Chiar daca v-am povestit despre acest joc primele impresii dupa o singura partida, m-am gandit ca n-ar strica si o prezentarea detaliata a componentelor, mai ales ca acestea merita toata atentia voastra.

Pentru cei care nu stiu, Takenoko este un joc de societate realizat de designer-ul Antoine Bauza pentru 2-4 jucatori .

Takenoko este unul dintre jocurile ce te fac sa iti doresti sa le incerci imediat ce vezi cutia frumos desenata, opera a graficienilor Nicolas Fructus, Picksel si Yuio.

Takenoko – Cutie fata


Takenoko – Cutie spate


Imediat ce ridicam capacul cutiei, descoperim un regulament in limba engleza, full color, ce incepe ca o frumoasa poveste de benzi desenate. Pe langa el, mai avem un regulament multi-language, la fel de frumos desenat unde vom gasi aceleasi reguli in limba Spaniola, Germana si Franceza.

Takenoko – Regulament de joc


Cutia are un insert de plastic foarte bine compartimentat ce va proteja toate piesele in timpul transportului.

Takenoko – Interior cutie


Toate jetoanele de carton folosite in joc vor veni stantate pe 4 table din carton gros. Dupa ce ne vom indeletnici cu desprinderea lor, vom avea:

28 de jetoane Teren;


9 jetoane de Imbunatatiri, alaturi de un jeton extra ce se poate folosi la ce vreti voi, neavand legatura cu jocul.


Ramanand tot la sectiunea componente de carton/hartie, in Takenoko se vor folosi 46 Carti Obiectiv, pe baza carora veti obtine punctele necesare pentru a castiga jocul. Acestea sunt de 3 tipuri: Carti Gradinar(rosu), carti Teren(albastru) si carti Panda(mov).

Takenoko – Carti Obiectiv


Fiecare din cei 4 jucatori va avea o tabla individuala, unde isi va putea alege actiunile pe care le va face atunci cand ii vine randul si va putea stoca diferite elementele ale jocului.

Takenoko – Table individuale


Lasand la o parte componentele de carton/hartie, ne indreptam atentia catre componentele din lemn si plastic.

Cum in joc actiunea se bazeaza pe bambusul pretios ce-l va hrani pe Marele Panda, vom avea 3 tipuri de bambus reprezentat prin diferite sectiuni ce vor forma plantele din ce in mai inalte cu fiecare ploaie. Sectiunile de bambus sunt in numar variat, impartite astfel:

36 de sectiuni de Bambus Verde;


30 de sectiuni Bambus Galben;


24 de sectiuni Bambus Roz.


Bambusul si jetoanele Teren vor putea fi irigate folosind cele 20 de Canale de Irigatie reprezentate de bucati din lemn colorat in albastru.

Takenoko – Canalele de Irigatie


Fiecare jucator va avea pe tura sa la dispozitie 2 actiuni, acestea fiind marcate de niste markere de lemn cu diferite simboluri.

Takenoko – Cele 8 Markere de Actiuni


Un zar din lemn cu diferite simboluri va decide cum va fi vremea pe turul unui jucator.

Takenoko – Zarul de Vreme


Am lasat pentru finalul prezentarii cele mai tari componente cu care vine jocul de societate Takenoko (din punctul meu de vedere): doua miniaturi frumos pictate ce ii reprezinta pe Marele Panda si Gradinarul.

Takenoko – Marele Panda


Takenoko – Gradinarul


Daca sunteti curiosi sa vedeti cum va arata masa de joc in timpul unei partide de Takenoko, va puteti delecta cu pozele de mai jos: