Regulă opţională pentru Începători
Pentru jucătorii noi, vă recomandăm să se joace un joc fără cărţile Magnatul Căilor Ferate şi Exploatarea Căilor Ferate şi fără operaţiunea “Linie către Vest”. Acest lucru oferă jucătorilor posibilitatea de a se familiariza cu mecanismul şi cursul jocului. Regulile cărţilor şi liniilor spre vest adaugă profunzime şi savoare jocului, dar nu schimbă mecanismul de bază al jocului. După ce jucătorii sunt familiarizaţi cu mecanismul jocului, aceste reguli pot fi introduse în joc.

1.Emisiunea de acţiuni este parte a jocului, dar prea multe datorii vă pot îngropa calea ferată. Fii atent cu numărul de acţiuni pe care le emiţi. În timp ce poate fi foarte tentant să construieşti o reţea mare şi să faci livrări la depărtare încă de la început, o strategie mai sigură este să construieşti o linie de cale ferată scurtă, să livrezi mai multe bunuri, construieşti o altă linie scurtă de cale ferată, livrezi mai multe bunuri, modernizezi locomotiva, livrezi mai multe bunuri, şi aşa mai departe.

2.Railroad Tycoon este un joc de concurenţă acerbă pentru pieţe de desfacere. Încearcă să-ţi asiguri conexiuni la cele mai bune oraşe cât de repede poţi. Dacă aştepţi, ceilalţi jucători vor ajunge acolo înainte!

3.Nu permiteţi unui singur jucător să domine partea de nord-est. Această regiune are o densitate ridicată de oraşe mari, un jucător lăsat în pace aici va crea o cale ferată foarte puternică. Doi sau trei jucători ar trebui să aibă măcar ceva prezenţă în această regiune profitabilă.