Magic: The Gathering este cel mai de popular Trading Card Game de pe piata si cel ce a inventat termenul si categoria. De la introducerea sa pe piata in urma cu 19 ani au existat nenumarate noi jocuri ce au incercat sa-i copieze succesul. In tot acest timp, au existat 14 editii ce au adus mereu mecanici noi fara sa schimbe ideea de baza, pastrand astfel compatibilitatea cu jocul original si funny aproape.
Unul dintre formatele populare de joc este Draftul, in care fiecare din cei 8 jucatorii primesc 3 boostere pe care le desfac treptat si dupa ce pastreaza in mod secret cate o carte, dau restul pachetului mai departe. Astfel, incet incet, fiecare jucator va acumula 40-42 de carti de joc cu care ulterior isi va face un deck de Draft. Pachetul de joc de draft este format din 24-26 carti de joc si 16-14 carti de mana. Fiecare jucator are la dispozitie 20 de minute pentru a-si construi pachetul de carti cu care in trei – patru reprize va lupta pentru a-si dovedi abilitatile.
Acest format are avantaje si dezavantaje fata de formatul Standard Constructed. Nu este influentat de posibilitatile financiare ale jucatorului si astfel teoretic, toata lumea are sanse egale. In al doilea rand, in acest format, abilitatile jucatorului de a-si alege cartile pentru formarea pachetului si modul de joc in lupta cu ceilalati jucatori sunt mult mai importante.
Magic: The Gathering nu este nici pe departe cel mai ieftin joc, un pachet de carti bine alcatuit putand sa coste cateva mii de lei. Draft propune un mod de joc ce implica financiar mult mai putin jucatorul. Chiar si asa, la o taxa de participare de 60 Lei/de persoana, nu este accesibil pentru oricine. De aceea a fost inventat Pauper Draft, un format ce respecta regulile initiale cu doua mici diferente.
Un Pauper Draft este un format ce presupune o taxa de participare mult mai mica, de doar 25 lei. In al doiela rand, nu se va juca cu boostere normale, ci cu boostere realizate din carti comune si eventual necomune. Un astfel de booster este format din 2 sau 3 carti carti din fiecare culoare aleator alese si 1 carte artefact sau necomuna. Astfel, in fiecare booster de Pauper vei gasi 15 carti ca la orice booster (3+3+3+3+2+1). Orice persoana care este interesata in a juca Magic: The Gathering, insa indiferent de format i se pare un joc mult prea costisitor, poate sa-si incerce puterile la un Pauper Draft.
De aceea, sambata 28 iulie 2012, Red Goblin organizeaza in paralel cu un MTG Coreset 2013 Draft si un MTG Pauper Draft . Taxa de participare este de 25 lei/persoana (in care aveti inclusa si o bautura racoritoare) si se pot inscrie intre 7 si 9 persoane. Concursul va incepe de la ora 11:00 si probabil nu va dura mai mult de 3-4 ore. Premiile se vor oferi pentru locurile 1, 2, 3 si 4 in boostere de pauper si alte premii surpriza.
Echipa Red Goblin