Un joc de Agricola si unul de Risk, au fost cele ce ne-au incantat intr-una din serile trecute. A sta deoparte ceva vreme de unele jocuri este un lucru care te face sa devii ostil in momentul in care te asezi la masa. De ce spun asta? Simplu, pentru ca “a uita” e omeneste.

Pornind un joc de Agricola, mi-am dat seama cam cat de neechilibrati suntem noi, cei de la masa. Costy, posesor de Agricola, a mai jucat cateodata pe parcursul vremii si deci mai tinea minte cate ceva. Eu, uituc cum ma stiu, om care daca nu aprofundeaza e egal cu zero, incercam la spusele Mentorului Costy sa-mi mai aduc aminte una alta.
Au trecut aproape 6 luni de cand nu m-am mai delectat cu Agricola.
Al treilea si ultimul dintre participanti, proaspat insuratul Marius Inima de Leu.
Aceeasi regula pentru incepatori, invatam pe parcursul jocului.

De la inceput si pana la sfarsit de joc, pe fata lui Marius s-a putut citi doar o singura idee si anume cea ca nu-i place sub nici o forma Agricola.
Prea multe amanunte despre joc nu am ce sa va dau. Scorul a fost singurul care a facut diferente. Costy triumfator cu 14 de puncte, Marius pe locul doi, 8 puncte, iar orgasmul total vine acum, muck -8 puncte. De vis! De cand ma stiu prefer scoruri care sa ma diferentieze. 🙂
Si uite asa s-a incheiat jocul. Mai jos aveti si o galerie foto.

La cererea lui Marius s-a jucat si una bucata Risk. Macar cu asta sa avem ceva mai mult succes.
Dupa terminarea setup-ului, harta era impartita in trei culori.
Verde Marius, partea de vest pana la Europa Centrala, Costy zona de centru si eu zona de est, coborand pana in Australia.
La o prima vedere sansele pareau a fi egale pentru toti, dar sa nu uitam ca Risk este un joc al carui succes se bazeaza pe zar, Costy fiind un impatimit al genului (Costy: “Da, muck, cu siguranta sunt! 🙁 ” ).

Fiecare dintre noi a beneficiat de foarte multe trupe la inceputul fiecarui tur. Diferenta a facut-o strategia fiecaruia, dar si norocul de la zar. S-a spus de multe ori PAS dupa distribuirea de trupe, s-a atacat grupat si nu pe foarte multe teritorii, deci, per ansamblu, fiecare a avut grija cat de mult s-a putut de ograda lui. Lasitatea fiecaruia dintre noi si-a spus cuvantul.

A trecut ceva timp si triumful negrului incepuse sa se decimeze. Costy era deja ferm convins ca o ia pe cocoasa. Marius, ferm pe pozitie, a luptat grupat in continuare. Incet incet, harta devenea din ce in ce mai rosie, semn al trufiei muck-ului. Desi jocul a fost castigat de Marius, Victoria mi-o insusesc.
Sper ca din galeria foto de mai jos sa aflati cu totii de ce fac acest lucru.

Ma inclin!