Rattus este un joc de strategie pentru 2-4 jucatori produs de White Goblin Games si creat de Henrik Berg si Ase Berg. Acest joc de familie ce dureaza aproximativ 45 de minute foloseste mecanici precum Variable Player Powers (Puteri variabile/diferite ale jucatorului) si Area Control / Area Influence (Control Zonal).

Ca si tematica, Rattus prezinta povestea Mortii Negre, marea epidemie de ciuma care a lovit Europa in secolul al XIII-lea. Jucatorii vor deveni conducatori ai diferitelor clase sociale si vor incerca sa ajute populatia sa supravietuiasca. La sfarsitul jocului, castigatorul este jucatorul care va avea pe tabla de joc cei mai multi oameni.

Rattus vine cu o cutie foarte frumos desenata, grafica ce se va regasi si in restul componentelor. Responsabil de elementele grafice exceptionale este Alexandre Roche, acelasi care a realizat grafica si pentru jocurile Nefertiti, Jaipur, Bloom si Carson City.

In cele ce urmeaza o sa va prezentam in detaliu componentele regasite in cutia jocului.

Dupa ce scoatem capacul cutiei, ne intampina o tabla de joc cu Harta Europei de la 1347 impartita in 12 regiuni.

6 Carti de Clasa cu personaje ce au diferite abilitati se odihnesc frumos langa celelalte componente. In editia celor de la White Goblin Games, mai gasim inca 4 Carti cu personaje speciale, bazate pe personaje istorice: Robin Hood, Merlin, Ioana D’Arc si Contele Dracula. Aceste carti sunt mari, frumos desenate, dintr-un carton rezistent, asemanatoare cu cele de la jocul de societate Mr. Jack .

80 de cuburi de lemn ce reprezinta oamenii, in 4 culori diferite: galben,rosu, verde si albastru.

49 de jetoane cu Sobolani, 12 dintre ele fiind mai speciale (au o margine de culoare mov), acestea fiind jetoanele de start, ce se vor plasa la inceputul jocului cate unul pe fiecare regiune de pe tabla de joc cu fata in jos.

Un pion negru de lemn numit “Piesa de Ciuma” (Plague Piece)

Un regulament de joc full-color in limba engleza.

Mai jos aveti o galerie foto ce prezinta in detaliu componentele enumerate mai sus. Enjoy!

Jocul de societate Rattus ne-a fost oferit spre testare de catre Taraba de Jocuri si se poate achizitiona in aceasta perioada impreuna cu extensia Rattus Pied Piper la pretul promotional de 159 Lei.