Qwirkle a fost produs pentru prima oara in anul 2006, de catre editurile Competo / Marektoy, IELLO, MindWare, Outset Media, Productief BV si Schmidt Spiele, avand-o drept  designer pe Susan McKinley Ross.

Desi ani la rand a primit diferite nominalizari, Qwirkle a reusit abia in 2011 cand a fost publicat si in Germania sa castige titlul de Jocul Anului – Spiel des Jahres. Aveti mai jos o lista cu nominalizarile luate de Qwirkle de-a lungul timpului:

2007 Golden Geek Best Children’s Board Game Nominee
2007 Golden Geek Best Family Board Game Nominee
2008 Boardgames Australia Awards Best International Game Nominee
2008 Vuoden Peli Family Game of the Year Nominee
2011 Kinderspielexperten “5-to-9-year-olds” Nominee
2011 Kinderspielexperten “8-to-13-year-olds” Nominee
2011 Spiel des Jahres Nominee
2011 Spiel des Jahres Winner.

Cutie fata

 

Cutie spate

Tematica

Qwirkle este un joc de societate simpatic pentru toata familia, ce aduce in jurul mesei 2 pana la 4 jucatori, dar nu cu o varsta mai mica de 6 ani. Poreclit de catre admiratorii sai “Scrabble fara cuvinte”, Qwirkle se bucura de un regulament simplu, dar care va pune la incercare gandirea si strategia fiecarui jucator, in timp ce acesta trebuie sa acumuleze cat mai multe puncte pentru a se clasa pe un loc cat mai inalt.

Asa cum v-am anuntat si aici, pentru a se bucura de un succes la fel de mare si in tara noastra, prietenii nostrii de la Cutia.ro s-au gandit sa-l produca si in limba romana.

Componente

Jocul este format din 108 piese din lemn, toate vopsite cu negru, peste care regasim sase forme diferite in tot atatea culori ( cate trei din fiecare forma si culoare), un regulament in care sunt explicate foarte bine regulile de joc si un saculet din material textil de culoare alba. De retinut este faptul ca jocul de societate Qwirkle se bucura de o calitate exceptionala, cutia si grafica pastrand aceeasi caracteristica.

Cum se joaca

Fiecare jucator incepe jocul cu sase piese trase aleator din sac incercand sa obtina linii si coloanele ce ii aduc puncte .

Jucatorii trebuie sa aseze piese ce au o singura caracteristica in comun (fie culoarea, fie simbolul desenat) pe aceeasi linie sau coloana. Daca un jucator se gaseste in situatia in care nu are ce pune sau doreste sa schimbe din piesele detinute , poate opta pentru inlocuirea oricarui numar cuprins intre 1 si 6 piese cu altele noi din sac.

Jocul se termina in momentul in care, dupa terminarea tuturor pieselor din sac, unul dintre jucatori aseaza ultima piesa pe masa de joc, acesta beneficiind si de 6 puncte bonus.

Ce ne place la Qwirkle

Qwirkle este un joc antrenantat ce se invata si se joaca repede, putand fi un joc de initiere pentru cei care nu sunt familiarizati cu lumea jocurilor de societate. 

Ce nu ne place la Qwirkle

Singurul lucru un pic deranjant la Qwirkle este insertul de carton din interiorul cutiei, care la inceput sustine toate piesele prinse in folie, dar care dupa aceea ar trebuie sa adaposteasca piesele asezate in sac. Surprinzator, se pare ca aici nu prea este destul spatiu si astfel, multi dintre cei ce achizitioneaza jocul arunca acest insert. In poza de mai jos veti vedea ce mica modificare am adus insertului pentru a gazdui saculetul cu piese.

Concluzie

Daca doriti un joc rapid, care sa va puna atentia si mintea la incercare, sa va bine dispuna pe voi cat si pe prietenii si familia voastra, va recomandam Qwirkle cu cea mai mare incredere. Chiar daca pe cutie scrie ca se poate juca juca in 2-4 jucatori, noi am testat si merge perfect si in 6 jucatori, un lucru ce ii aduce o bila alba in plus si il face ideal ca joc de familie.

Regulamentul in limba romana ii ajuta foarte bine si pe cei care se fereau de jocurile ce erau editate doar in limba engleza.

La momentul acestui articol, pentru a sarbatori aducerea in Romania a jocului de societate Qwirkle, cei de la cutia.ro ofera tuturor celor care comanda de pe site transportul gratuit.

Un  motiv foarte bun sa nu mai stati pe ganduri si sa comandati versiunea in limba romana a jocului de societate Qwirkle, Jocul Anului 2011 in Germania!