Aveti mai jos o poza cu Friedemann Friese, poza facuta in timpul targului Spiel 2011 la Essen. Mai exact, incepand de la stanga la dreapta ii avem pe sus-semnatul (Costy), Friedemann Friese si Adrian Cirstea de la Ideal Boardgames.

Friedemann Friese s-a nascut pe 5 iunie 1970 in Stadthagen, Lower-Saxony, Germania si este un designer cunoscut pentru alaturarea de mecanisme de joc interesante cu teme mai ciudate. Este foarte cunoscut faptul ca ii place la nebunie culoarea verde (dupa cum se vede si in poza de mai sus), incluzand-o in designul tuturor copertilor de jocuri realizate de el. Este cunoscut si faptul ca mai toate titlurile de jocuri (cel putin cele in limba germana) incep cu litera F, chiar daca prin traducere in limba engleza se pierde acest lucru. Jocurile sale sunt produse de propria editura 2F-Spiele.

In acest an, la targul Spiel 2011, Friedemann a lansat 2 jocuri noi, Power Grid: The First Sparks si Friday, jocuri ce urmeaza sa fie prezentate la noi pe blog cel tarziu saptamana viitoare 😀 .

Alte jocuri foarte apreciate realizate de Friedemann Friese:

Reteaua Energetica (Power Grid), la care adaugam muuuultele extensii;
Fearsome Floors;
Power Grid: Factory Manager;
Famiglia.