Dupa ce v-am anuntat aici ca jocul Reteaua Energetica (Power Grid) va avea inca o extensie, am primit de la Ideal BoardGames extensia Power Grid – The Robots lansata in cadrul targului Spiel 2011 pentru a vedea ce aduce diferit aceasta.

Pana o sa ne jucam efectiv, m-am gandit ca e bine sa va facem o prezentare amanuntita si sa va aratam cum o puteti include in setul vostru de Reteaua Energetica.

Extensia The Robots (Robotii) este formata din 2 table ce contine piese de roboti si un regulament. In total sunt 6 roboti ce se pot include in jocul vostru.

Cei 6 roboti

Spatele robotilor

Regulamentul

De la 2 jucatori in sus si pana la 5, se pot introduce acesti Roboti care vor actiona ca jucatori reali si vor lua anumite decizii, in functie de ce este scris pe ei in fiecare faza. Dupa cum stiti, in Reteaua Energetica exista 5 faze in timpul unei runde de joc:

Faza 1: Determinarea ordinii jucatorilor;
Faza 2: Licitarea centralelor;
Faza 3: Cumpararea de resurse;
Faza 4: Construirea de orase;
Faza 5: Birocratia.

Un Robot este impartit in 5 sectiuni in corespondenta cu aceste 5 faze. Fiecare dintre Roboti are scris pe el anumite actiuni si abilitati, toate fiind diferite de la un Robot la altul, rezultand astfel 6 jetoane diferite pentru fiecare parte a corpului, putand astfel face diferite combinatii intre elemente pentru a mari rejucabilitatea.

Robotii se vor controla de catre jucatori, putand fi folositi impotriva celorlalti. Spre exemplu, daca sunt 2 jucatori si se folosesc 2 roboti, fiecare jucator poate controla un robot in beneficiul sau.

Ca sa va faceti o idee cam cat de puternici sunt, aveti mai jos cateva din abilitatile generale, la care se adauga actiunile si abilitatile de pe fiecare Robot:

– La inceputul jocului, fiecare Robot primeste 100 Elektro in loc de 50, asa cum primesc jucatorii umani;
– In Faza 1: robotul este tot timpul ultimul in ordinea jucatorilor;
– In faza 2: robotul plateste jumatate din suma licitata pentru o centrala;
– In faza 4: pentru robot, toate orasele costa 10 elektro, indiferent de nivelul in care ne aflam (in loc de 15 sau 20 Elektro). Costurile de conctare se platesc;
– In faza 4: intotdeauna, primul oras construit in aceasta faza, costa 0 elektro, inclusiv costul de conectare;
– In faza 5: primeste venit pentru numarul sau de orase + 1.

Cu atatea avantaje, dar si anumite actiuni, sunt curios cum decurge un joc de Retea Energetica folosind extensia The Robots. Urmeaza sa incercam si noi sa vedem cat de bine se vor descurca acesti jucatori virtuali intr-o sesiune de joc, in familie.  😀