Prima mea incursiune in lumea “boardgames” se datoreaza prietenei mele. Ea dorea foarte mult sa viziteze un targ de carti. Mi-a spus ca vom juca si “boardgames“, la o prezentare de jocuri de societate. Am intrebat-o sa imi dea mai multe detalii, dar nici ea nu stia.

In fine, am ajuns acolo, ne-am asezat la o masa sa ne jucam. Eram 5. Ne-am jucat un joc cu un hotel, nu mai retin numele: trebuia sa arunci piese intr-un turn si, in functie de sunete, sa ghicesti unde sunt piesele celorlalti jucatori. Apoi ne-am jucat Ticket to ride, un joc mai interesant, cu vagoane si trasee. Mi-a placut jocul si aproape am castigat 🙂 . Mi s-a promis revansa in acelasi anturaj si ne-am intalnit din nou in Ceainaria Tabiet. Mi-a placut locul si ideea unui local cu jocuri. Surprinzator, am venit toti de la intalnirea precedenta. Ni s-au alaturat si altii si am jucat pe echipe mai multe jocuri. Dintr-o data, universul jocurilor s-a imbogatit cu soldatei, colonisti, carti si piese, care mai de care. Si povesti..

Sa zicem ca mi-au starnit interesul 🙂 . Am profitat apoi de orice ocazie sa ne jucam: la intalniri cu prietenii, la iesiri la munte, etc. Pana acum o saptamana nu am avut un joc al nostru, insa prietena mea s-a gandit ca este un cadou nimerit pentru aniversarea noastra. Age of empires: a fost un cadou surpriza..

De BoardGames Blog am aflat de pe Facebook. Din pacate nu am reusit sa ajung inca la niciuna dintre intalnirile organizate de ei, pentru ca deh, miercuri e seara de fotbal. Dar promit sa ajung miercurea aceasta.

Articol scris de Valentin Marzac pentru Concursul BGB 2 ani