Intotdeauna am fost o fire competitiva….probabil datorita faptului ca inca de mica jucam remi si carti cu tatal meu si datorita faptului ca jucam handbal :P… Unul din primele jocuri achzitionate a fost, bineinteles , monopoly – editia britanica. Dupa ceva timp….in perioada facultatii l-am intalinit pe “el”-“mascul feroce” 😀 cu care ieseam la vanatoare prin magazinele de pe la noi. Asa am ajuns sa imi cumpar un nou Monopoly, Capital+ si variatii ale jocului scrabble plus o sumedenie de alte jocuri care la inceput pareau interesante, dar care au ajuns sa fie doar deschise si nejucate. Dupa ceva timp el a facut o excursie de 3 luni pana aici, aproape, in America 😀 si mi-a adus de acolo mult doritul Monopoly Electronic Banking, Indiana Jones si Twister.

Fiind si o fana a seriei CSI mi-am comandat de pe vestitul Amazon jocul CSI-Encore edition, care mi-a placut foarte mult…si pentru ca…am rezolvat prima 11 din cele 12 cazuri jucate , iar la ultimul, cand a reusit si el sa ajunga primul la final a fost egalitate 😀 :P. Apoi din seria de jocuri de deductie a aparut Cluedo. Apoi mi-am achizitionat si Activity.Si apoi a urmat o perioada de liniste pentru vreo 2 ani.

Intr-o zi ..el … imi da un telelefon si imi spune ca prietenul lui cu care faceam campionate de whist si rentz ne invita pe la el pt ca vrea sa ne arate cateva jocuri pe care si le-a achizitionat. Si stiind ca eu sunt o “jucatoare pasionata ” 😀 acceptam invitatia. Si asa, intr-o seara la prietenul 3D, am descoperit jocul Pandemic, pe care l-am si achizitionat la scurt timp dupa (intr-o dimineata in care telefonul a sunat la 8 dimineata –dupa o noapte de boardgames- cu o oferta de nerefuzat). Si ca sa vezi.. cum dupa ce joci un joc din asta de societate devii dependent, “de droguri”, si iti mai achizitionezi unul si inca unul. Si asa in prima saptamana au sosit pe raftul meu Cleopatra and the Society of Architects, care este un super joc si la care pot sa spun ca sunt un arhitect “necorupt” :p., pentru ca am castigat toate partidele jucate cu diversi prieteni :D. A venit cu trenul si Ticket to Ride si.. da… desigur ….jocul care nu lipseste de pe raftul nici unui boardgamer incepator….Catan, marea mea pasiune (nu aruncati cu stanci:P).

Catanul nu l-a prea atras pe el la inceput dar..dupa vreo cateva extensii….a devenit jocul pe care il jucam de fiecare data cand ne vedem. Asa cum era de asteptat odata cu primul joc incepe si febra cautarilor si “cel care a reaprins flacara pasiunii” ne-a sugerat si niste site-uri de unde poti sa iti comanzi. Si dupa cateva click-uri pe net am facut cunostinta cu boardgames.ro pe al carui forum am facut diferite tranzactii, unele reusite….altele finalizate dupa lupte seculare, pe care il si “consult” in fiecare zi. Iar daca vreau sa citesc diferite articole despre jocuri si pareri ale celor care au incercat diferite jocuri folosesc BoardGames BLOG. Si astfel in vreo patru luni am reusit sa strang cateva titluri in colectia mea. Pe langa cele mentionate mai sus ar mai fi Arkham Horror+extensii, Vinhos, extensia Pandemic on the Brink, extensii la Ticket to Ride, Senji, Puerto Rico, Bakong….si desigur vor mai veni si altele pentru ca lista mea pentru viitoarele achizitii este destul de lunga.

Asa ca…daca aveti de gand sa petreceti timpul in cluburi si pe terase, mai bine sunati-va prietenii si adunati-va la o partida de Dixit, Catan, Dominion sau orice alt joc din colectia voastra. Si “citand” un celebru realizator de televiziune va spun “jucati-va mult !” :D.

Articol scris de Preotu Carmen known as serafine pentru Concursul BGB 2 ani