Mi-au placut intotdeauna jocurile… de cand eram mica am invatat sa joc table, rummy, domino, o gramada de tipuri de jocuri de carti (de la septica si macao, pana la poker sau canasta).. m-as fi jucat ore bune, fara sa ma plictisesc sau sa ma supar daca nu castig… ci doar din placerea jocului… „Umplutura de cabaret” – parca o si aud cum imi spunea mama razand, cand o provocam la un joc, de orice 🙂

Si iata ca au trecut anii.. jocurile s-au rarit..deh, timpul liber era din ce in ce mai greu de impartit intre prieteni (online si offline), odihna, citit, plimbari, diverse iesiri, etc. Dar intr-o zi, am participat la un targ de carte Fantasy, preferatele mele :). Vorbisem inainte pe facebook ca vom participa mai multi si ca ne vom juca niste “boardgames”. Imi inchipuiam ca va fi ceva gen Monopoly sau Scrabble (ca asta mai jucasem), insa eram foarte nerabdatoare sa mai cunosc si sa petrec timp de calitate cu oameni noi.

Si uite asa am ajuns sa stau la o masa cu cateva persoane foarte interesante, cu care ne-am jucat Ticket to Ride. A fost atat de amuzant, incat dupa cele 3 ore, ne-am dat intalnire pe Facebook si dupa o saptamana ne-am reintalnit la Ceainaria Tabiet. Intre timp, grupul s-a marit. Si am jucat Citadels si apoi Catan.

Asa a inceput dragostea pentru boardgames. De atunci, m-am jucat de mai multe ori in diverse grupuri de prieteni. Eu detin doar Age of Empires, pe care il voi inaugura cu adevarat saptamana urmatoare, cand astept musafirii care vin de departe, de la Cluj, sa ne jucam 🙂 Sunt fericita ca voi putea gazdui si eu, la randul meu, serate de jocuri. Age of Empires l-am incercat deocamdata doar in 2 jucatori, cu regulamentul in fata. L-am primit numai in engleza, insa Boardgames Blog mi-a raspuns prompt la un comment si mi-a trimis si pe cel in limba romana.