Poseidon’s Kingdom este un joc de societate produs de editura Fragor Games, joc ce a fost lansat in cadrul targului Essen 2011 intr-o editie limitata de aproximativ 990 de bucati, vandut doar celor ce aveau precomanda.

Numele editurii Fragor Games vine din alaturarea primelor 3 litere ale numelor celor doi frati, designerii jocului, Fraser Lamont si Gordon Lamont, pe care i-am intalnit personal impreuna cu Oitza Neagra atunci cand am ridicat jocul, cu tot cu autograf 😀 .

Poseidon’s Kingdom se poate juca de catre 2-4 jucatori si are in spate mecanici precum Area Movement, Dice Rolling, Pick-up and Deliver, Tile Placement.

Din anumite motive pe care o sa vi le spun imediat, acest joc m-a atras inca de la primele poze si nu am stat prea mult pe ganduri cand am trimis precomanda. Cele 990 de bucati au fost rezervate destul de repede si in acest moment, pretul unui exemplar Poseidon’s Kingdom este dublu fata de cel de lansare (cel putin pe BGG Market).

Povestea din spatele jocului este una nostima ce incepe cu Poseidon ce si-a pierdut pretiosul Trident, urmand ca prietenii acestuia sa plece in cautarea lui, dar au disparut. Se pare ca acestia au fost capturati de maleficul Hans the Kraken, iar acesta se pregateste sa faca o gustoasa mancare cu fructe de mare 🙂 . Jucatorii vor avea dificila sarcina sa-i scape pe acestia si sa-l infranga!!! A da, mai este si un rechin, destul de rau…

Dupa aceasta introducere, o sa va prezint in continuare in detaliu cutia si componentele jocului Poseidon’s Kingdom “vinovate” pentru aceasta achizitie.

Poseidon’s Kingdom – Cutie Fata (de observat si autograful 🙂 )

Poseidon’s Kingdom – Cutie spate

Poseidon’s Kingdom – Interior cutie

O tabla de joc Ocean cu doua fete

O tabla de joc Kraken Traken pentru punctare

8 jetoane coral Kraken din carton (+2 fara nimic tiparit pe ele, ce pot fi folosite daca pierdeti vreuna din cele 8 folosite)

26 jetoane Recif de Coral

4 seturi de jetoane de start Recif de Coral (cate un set pentru fiecare din cele 4 culori ale jucatorilor)

12 miniaturi Creaturi Marine din ceramica, colorate, extrem de expresive (cate 3 pentru fiecare jucator), ce vin ambalate individual in pungi si apoi asezate intr-o cutie, separate de restul componentelor. Da, ele m-au convins sa cumpar jocul!

O miniatura Rechin

O constructie 3D formata din 4 bucati de carton gros, ce formeaza structura de mai jos. Aceasta reprezinta Marele Val folosit in joc, ce ne va ajuta sa distribuim pe harta intr-un mod original zarurile aleator.

55 de zaruri transparente (cate 10 pentru fiecare culoare a jucatorilor si 15 zaruri fumurii neutre). Aceste zaruri au fost foarte mult utilizate in partidele de Magic: The Gathering, sunt perfecte pentru countere sau tinut nivelul de atac si viata al creaturilor.

24 de countere Loc Sigur (+1 gol, de rezerva) si 1 punct Fragor, nu se foloseste in joc, producatorul ne spune sa-l pastram pana cand isi vor da seama ce se poate face cu el 🙂

36 de jetoane Schelet

24 de countere Prieten (cate 6 pentru fiecare jucator, corespunzator animalelor lor)

1 Regulament de joc, scris intr-o nota foarte nostima

Cand am desfacut jocul si am inceput sa desprind jetoanele, am observat metoda originala de a avertiza jucatorii sa nu uite sa desfaca anumite piese. Eu unul, din cele 80 si ceva de jocuri cate avem in colectia BoardGames BLOG, nu am mai intalnit o avertizare de acest gen. 🙂

Cam asa va arata tabla de joc, alaturi de Marele Val:

In perioada urmatoare o sa testam cu siguranta jocul si o sa revin cu pareri despre el, mai ales ca lista jocurilor nejucate din colectie s-a tot micsorat in ultima vreme 🙂 .