Android_Netrunner_coperta

Android: Netrunner este un joc de tipul deck builder (living card game)pentru 2 jucători.

Îmi place Android: Netrunner pentru că:

1. Universul jocului are o tematică cyber punk ce se potriveste foarte bine cu mecanica jocului. Fiecare runner (un fel de hacker al viitorului) are propria poveste şi motivaţie. Mega corporaţiile la fel au câte o poveste care li se potriveşte cu stilul de joc. Textul ce se află în partea de jos a unor cărţi chiar le dă o savoare specială.
2. Jocul este asimetric, adică fiecare face altceva şi joacă cu cărţi diferite. Aceast lucru este un mare avantaj mai ales dacă ai doar un joc de bază şi atunci când îţi creez deckul nu esti cu nimic restricţionat de partener. La jocurile de tipul living card game de multe ori ar trebui să ai două jocuri de bază dacă doreşti cele mai bune cărţi în două deckuri diferite ( ex. Game of Thrones plotul: Valar morgulis)
3. În timpul joculu trebuie să joci foarte mult la bluff mai ales ca şi companie. Compania joacă cu cărţile întoarse, ele reprezintă ice-urile (firewall cu care se apără de atacurile cibernetice) agende ce trebuie avansate dar pot exista şi capcane. Aceste este un farmec aparte al jocului ceea ce îl face mult mai interesant de jucat faţă în faţă decât pe calculator de exemplu unde nu poti vedea faţa de poker a partenerului :).
4. Jocul de bază vine cu 3 identităţi de runner şi 4 corporaţii. La acestea se adaugă mulţimea de extensii lansate ceea ce face ca combinaţiile posibile pentru deckuri competitive să fie imense. Sunt probabil sute de variante de deck pentru fiecare identitate.
5. Grafica cărţilor este superbă. După părerea mea mult mai bună decât varianta originală din anii 90. Poţi să îţi dai seama din imaginile de pe cărţi dacă reprezintă ceva care este real sau ceva care este doar în realitatea virtuală.

Ce nu îmi place la Android: Netrunner:

1. Fiind un joc de cărţi este în acelaşi timp şi un joc de noroc. Uneori pur şi simplu nu îţi intră cărţile sau runnerul are norocul să traga trei agende una după alta şi jocul să se termine foarte repede.
2. Deşi expansionurile care apar regulat la început completează jocul foarte mult şi îl fac mai interesant numărul lor după un timp începe să devină copleşitor atât ca şi mecanică de joc care este în continuă schimbare cât şi financiar. Dacă jocul are secces există posibilitatea să apară zeci sau chiar sute de expansionuri.

Număr de partide jucate: peste 50

Verdict final: Dacă îţi plac jocurile de tipul deckbuilder şi cele de bluf Android: Netrunner trebuie să facă parte din colecţia ta. Este un joc excelent pentru 2 jucători.


Articolul Plusuri si minusuri in jocul de societate Android: Netrunner a fost scris de Adrian Stroia  pentru Concursul aniversar 5 ani de Board Games BLOG – Plusuri si minusuri in jocul de societate X. Textul articolului nu a fost editat.