Realizat in perioada comunista de Intreprinderea Poligrafica “Banat” din Timisoara (IPBT), jocul de masa Hochei (pe gheata) era recomandat pentru copii intre 8-14 ani si din cate ne-am dat seama din regulament, este un joc de dexteritate. Prea multe detalii despre el (in afara de regulamentul de joc si 2 poze), nu avem, informatiile prezentate in continuare fiind trimise de catre unul dintre cititorii nostrii, sau preluate din regulamentul aflat in interiorul cutiei.

Ce continea

Jocul Hochei (pe gheata) se compunea din plansa de joc, o fisa mica, neagra(pucul), 2 crose, 2 porti si un disc de carton fata-verso, rosu-albastru. Portile se montau in orificiile de la marginea terenului.

HOCHEI (pe gheata), cutie fata

 

HOCHEI (pe gheata), tabla de joc

 

HOCHEI (pe gheata), regulament original

 

Cum se joaca

Se putea juca de catre 2 echipe (persoane): albastru contra rosu si se desfasura in limita unui de timp, in prealabil stabilit, de exemplu cate 10 minute pentru fiecare din cele 3 reprize ale jocului.

Aruncand discul rosu-albastru din carton in sus, se determina cine incepe jocul, dupa care fiecare jucator isi ia crosa in culoarea echipei sale. La inceperea jocului, pucul negru se plaseaza pe punctul ce marcheaza centrul terenului de joc, iar acela care beneficiaza de lovitura de incepere trebuie sa-l plaseze mai intai la 3 dintre coechipierii sai (puncte de culoare notate pe teren – tabla de joc), inainte de a-i fi permis sa traga la poarta adversa.

Un jucator se considera “jucat”, daca pucul se suprapune sau atinge macar cercul colorat corespunzator de pe teren.

Daca pucul ramane in campul liber sau atinge un jucator advers (cerc colorat cu culoarea adversa), atunci jocul e continuat de adversar, insa acesta, inainte de a avea dreptul sa traga la poarta, este obligat sa-l plaseze cel putin unui coechipier.

Daca pucul depaseste marginea terenului de joc, acesta este repus in teren de adversar de la cercul gri cel mai apropiat, insa, in acest caz, trebuie plasat cel putin unui coechipier inainte de a trage spre poarta adversa.

Dupa fiecare gol obtinut, adversarul are lovitura de incepere de la centrul terenului.

Cine a obtinut cele mai multe goluri este considerat invingator.

Daca mai aveti si alte informatii sau poze cu jocul de masa Hochei (pe gheata) sau alte jocuri din perioada comunista ce nu se regasesc la noi pe blog, nu ezitati sa le trimiteti pe adresa de contact!