Jocul de societate Bunul Gospodar a fost publicat in Romania comunista in anul 1980 de catre CentroCoop. Este un joc de tip economic, de negociere, pentru 2-4 jucatori, ce dureaza 60 de minute. Jocul este o alta clona de Monopoly in care jucatorii sunt incurajati sa-si cumpere un apartament, sa il mobileze si sa-l echipeze cu diferite articole spre deosebire de Monopoly unde administrezi proprietatea achizitionata.

Din regulament:

Jocul “Bunul Gospodar” este destinat copiilor de varsta scolara (indeosebi celor din clasele mijlocii, care gasesc in acest joc un mod deosebit de instructiv si placut de a-si petrece o parte a timpului liber). Scopul jocului este de a dezvolta spiritul de economie al copilului, de a-i forma deprinderea de a duce o viata rationala, ordonata, demna, in care munca se completeaza in mod armonios cu pasiunea pentru sport, literatura, arta si cultivarea dragostei pentru trecutul de lupta al poporului nostru, pentru infaptuirile sale prezente, ca si pentru cele viitoare. in cursul jocului, scolarul va parcurge un traseu imaginar pitoresc si interesant, presarat cu obiective istorice, culturale, locuri de agrement, cantine, magazine, institutii sportive, obiective industriale etc.

In sectiunea de Regulamente am incarcat regulamentul original scanat, regulamentul transformat si cartonasele cu Loz in Plic.

Mai jos aveti o galerie foto ce prezinta in detaliu banii, obiectele casnice. Pozele si regulamentele au fost puse la dispozitia noastra de catre Tatan Ciprian.

O alta galerie foto este pusa la dispozitia noastra de catre Petre Tutunea (user-ul Malvictis pe BoardGameGeek). Urmele timpului se vad asupra ambalajului, iar calitatea componentelor nu se poate compara cu jocurile din ziua de azi. Puteti vedea cutia, tabla de joc, Lozul in Plic.