Asa cum va povesteam ieri, jocul de Scrabble jucat cu prietenii/vecinii (da, acum se poate spune ca suntem cu adevarat vecini!) muck si Simona, a redeschis in mine pasiunea un pic adormita pentru boardgames.

Urmatorul boardgame ce a fost jucat si apreciat pentru mecanica si atmosfera ce se creaza a fost Agricola, mai ales ca am avut pe la noi invitati ce au patruns de curand in lumea BoardGames. Eram 6 persoane, Carmen mai jucase de vreo 2 ori, restul invatacei (4 la numar). Am ales sa nu joc eu si sa fiu povestitor / responsabil cu intrebari si explicatii. Eram doar veteran 🙂 .

Oamenii erau jucatori grei de canasta, recent introdusi in lumea BoardGames de catre Matrix a.k.a C4U a.k.a Claudiu, ultimul lor boardgame adevarat jucat fiind Power Grid (din cate stiu eu).

Au recunoscut imediat grajdurile din Agricola ca fiind orasele de la Power Grid, bovinele ca fiind carbunele. Am inceput sa le explic toate componentele, inceputul jocului, cartile verzi, cartile albastre, cartile de imbunatatire majora. De precizat ca s-a jucat varianta de familie. Spre rusinea mea, nu am jucat pana acum niciun joc folosind cartile de Minor Improvement sau cartile de Ocupatie. Prea ocupat!

Am inceput sa ne jucam pe la ora 21:00 si am terminat pe la ora 2 noaptea. Eu deja ma cam plictisisem, noroc ca am avut niste “blonde” langa mine si m-au ajutat sa nu am gura uscata. Tot o “blonda” a contribuit si la botezul a 3 carti de Ocupatie. Autor : Mircea a.k.a Falone.

Astfel am avut parte de o bucata din cel mai urat cosmar al unui boardgamer : lichide pe componentele de joc!!! 

SFAT: nu lasati paharele nesupravegheate sau pline cu lichide atunci cand va jucati. NU ESTE BINE!!!

Am trecut repede peste incident mai ales ca se apropia sfarsitul jocului. Experienta in boardgame si-a spus cuvantul. Cine a castigat??? Raspunsul il gasiti in pozele de mai jos:

 

 

 

La 2 seri distanta am testat jocul in varianta cu 2 jucatori: eu si Carmen. Un joc romantic de Agricola, NOT! 

A fost o competitie acerba, am avut emotii la un moment dat, dar determinarea cu care am jucat si dorinta de a scoate MAXIM din orice combinatie (MAXIM!!!) m-au ajutat sa castig la o diferenta destul de mare.

Elementele ce au contribuit la magnificul meu succes? Aveti lista mai jos :

  •  leguma luata la o actiune cand nu prea aveam ce sa aleg;
  •  casa de piatra full-option, cu piscina, LCD in gradina 🙂 ; 
  • cei 5 membri de familie;
  • cele 2 carti de Major improvement si bonusul primit de la ele.

Nu pot sa zic decat ca a fost superb, il recomand! Cred ca incepe sa se prinda si de Carmen jocul, deci o sa urmeze multe jocuri, dar de castigat, nu mai sunt asa de sigur ca o voi face. Cateva poze mai jos pentru argumentarea celor zise 🙂 :