Parte a seriei de jocuri Queen Small Box (Buccaneer, Robber Knights, Roma, Architekton) produsa de editura Queen Games, jocul de societate Inka realizat de designerul Harald Lieske face parte din categoria jocurilor abstracte si foloseste mecanica Area Movement (Suprafata de miscare).

Inka a fost lansat in anul 2005 si se poate juca de catre 2-4 jucatori, scopul acestora fiind de a-si construi drumul pe tabla de joc spre centrul acesteia. Pe scurt, in fiecare tura, exista 3 puncte de actiune pe care jucatorii le pot folosi pentru a muta sau a roti piese, pentru a sari peste serpi sau sa se teleporteze, toate acestea in incercarea de a ajunge cat mai repede la comorile din centru. Jucatorii au si cate un marker de blocaj pe care-l pot juca la sfarsitul turei. Jocul va fi castigat de acela care va reusi sa iasa cat mai repde din labirint dupa ce se va afla in posesia celor 3 comori.

Asa cum suntem obisnuiti cu jocurile produse de cei de la Queen Games, Inka beneficiaza de aceleasi standarde inalte de calitate. De asta ne vom da seama imediat dupa ce vom vedea si atinge cutia frumos desenata si realizata din materiale rezistente.

Inka – Coperta cutie fata                             

                                                             

Inka – Coperta cutie spate

                                     

Mergand pe linia calitatii trasata de editura Queen Games de care vorbeam mai sus, pe langa faptul ca interiorul cutiei este realizat in asa fel incat sa protejeze cat mai bine componentele, un desen foarte frumos ne arata intrarea in templul antic unde exploratori se vor grabi sa ajunga cat mai repede la comori.

Inka – Interior cutie si componente

                         

Inka – Interior cutie

                              

Cum jocul de societate Inka este o editie multi-language, vom avea regulamente de joc in Engleza, Italiana, Spaniola, Franceza, Olandeza si Germana.

Inka – Regulamente de joc

                                 

Tabla de joc este formata din 6 piese si prezinta templul antic Inca vazut din interior.

Inka – Cele 6 piese de harta

                                             

Inka – Tabla de joc

                                                       

Pentru ca podeaua templului antic este foarte deteriorata, avem la dispozitie 13 jetoane de pardoseala din carton ce vor fi plasate pe tabla de joc si mutate pentru a pasi peste gaurile in podea.

Inka – Jetoanele de pardoseala

                                       

3 Jetoane Tinta realizate din carton contin comorile cautate de adventurieri si acestea se vor plasa in mijlocul tablei de joc.

Inka – Jetoanele Tinta

                                 

Jucatorii vor avea de recuperat cate 3 statuete Inca din centrul templului, statuete foarte frumos realizate din lemn, colorate in mov, verde, albastru sau portocaliu.

Inka – Statuetele din joc

                            

Fiecare jucator va avea unul din cele 4 countere (piese) din lemn in culoarea dorita: mov, verde, albastru sau portocaliu. Aceste piese vor marca intrarea jucatorilor in templu si deplasarea acestora pe masura ce inainteaza spre statuetele Inca in culoarea lor din centrul templului.

Inka – Counterele de intrare in templu

                                  

Pentru a bloca spatii pe harta de joc, jucatorii vor avea la dispozitia lor cate o piesa de lemn sub forma unui disc in culorile jucatorilor: mov, verde, albastru sau portocaliu.

Inka – Discuri de blocare a spatiilor de pe harta

                                      

                                               

Cum vi se pare? L-ati incercat? V-am facut curiosi cum se joaca Inka?