Al doilea joc aparut ca urmare a blogului unde scrie in fiecare zi de vineri Friedemann Friese, dupa ce in 2010 a lansat jocul de societate “Black Friday“, este Friday, un board game pentru un singur jucator. Da, putine jocuri pe tabla se adreseaza unui singur jucator, neavand posibilitatea de a se juca mai multi.

Revenind la tematica, tu iei rolul lui Friday, ce isi petrece viata monotona pe o insula parasita, dar totul se schimba atunci cand naufragiaza Robinson pe plaja, vremurile linistite devenind amintire. Misiunea ta este sa-l ajuti pe Robinson sa scape de pe insula, invatandu-l sa-si imbunatateasca abilitatile de supravietuire. Daca Robinson reuseste la sfarsitul jocului sa invinga 2 pirati si sa plece de pe insula, iti vei recapata linistea si vei fi castigator, altfel…

Despre acest joc o sa mai vorbim dupa ce il testam, pana atunci o sa va prezentam in detaliu componentele:

Cutia, nu foarte mare, il prezinta pe Robinson pasind pe insula unde a naufragiat. Normal, fiind un joc de Friedemann Friese, verdele este prezent.

Cutie fata

Cutie spate

Cutie interior

In interiorul cutiei o sa gasim un regulament in limba engleza, destul de bine structurat.

22 de puncte de viata din lemn, vopsite in … normal, verde 🙂

3 table de stocare a cartilor de joc

72 de carti de joc, impartite astfel:

3 carti de nivel: verde, galben si rosu;

10 carti cu pirati

59 carti de lupta, impartite si acestea in:

18 carti Robinson de inceput

11 carti de varsta, 8 normale si 3 mai dificile

30 carti de noroc/cunoastere

Un joc de Friday va incepe de la asezarea componentelor la fel ca mai jos:

In perioada urmatoare o sa incercam jocul si o sa va spunem mai multe detalii despre cum decurge aventura cu Friday si Robinson.