Dupa ce in decembrie 2006 Ideal Board Games reusea sa aduca in Romania jocul Colonistii din Catan in limba romana, in decembrie 2010 se va lansa o editie noua a acestui joc de societate foarte popular.

Multumita producatorului, in continuare BoardGames BLOG va prezinta in exclusivitate ce aduce nou aceasta editie si ce schimbari a suferit.

De cand am pus mana pe noua cutie, am observat in primul rand calitatea acesteia, mai ales ca editia veche avea ceva probleme in acest sens. Al doilea lucru observat este grafica refacuta, mult mai atragatoare. Pe spatele cutiei citim ca jocul a fost produs in Germania, deci calitatea nemteasca si-a pus amprenta pe noua editie. Pe langa aceste detalii observam si cateva informatii ajutatoare despre cui i se adreseaza acest joc: Norocosi, Comercianti, Colonisti si Strategi.

De grafica schimbata au beneficiat si pliantul cu reguli in limba romana, sau almanahul ce explica pe larg jocul.

 

Inainte sa trecem mai departe la prezentarea componentelor, haideti sa vedem ce gasim in cutia jocului de societate Colonistii din Catan, editia noua:

– 19 piese hexagonale
– 6 piese cu apa
– 9 porturi
– 20 asezari din plastic
– 16 orase din plastic
– 60 drumuri din plastic
– 120 carti de joc
– 2 carti bonus
– 18 jetoane cu numere
– 2 zaruri de joc
– 1 hot din plastic
– 1 pliant cu reguli in limba romana
– 1 almanah ce explica pe larg jocul.

Dupa ce m-am delectat cu lectura informatiilor de pe cutie, am inceput timid sa deschid cutia jocului unde am descoperit ca aceeasi calitate nemteasca se pastreaza si la celelalte componente. Cartonul folosit la tablele de joc este de foarte buna calitate si cu siguranta nu se va mai uza asa de usor. Toata grafica este refacuta, fie ca vorbim de piesele cu apa, de piesele hexagonale de teren, cartile de sumar,cartile de joc sau cartile bonus.

Cartile de joc nu mai sunt asa de subtiri si nici nu se mai indoaie asa de usor. Cartonul din care sunt facute este mult mai rigid. Grafica lor este mult mai bine realizata, regasim mai multe detalii.

Dupa ce asezam toate tablele de joc (la editia precedenta tablele de apa nu erau chiar asa de bine taiate, iar numerele nu se vedeau asa de usor ca in aceasta editie) descoperim frumusetea insulei Catan ce arata mult mai bine. Doar componentele de plastic s-au pastrat la fel, regasim aceleasi drumuri, orase si asezari.

Per total, noua editie a jocului de societate Colonistii din Catan arata foarte bine din punct de vedere grafic, totul fiind sustinut de calitatea exceptionala a materialelor folosite.

Mai sunt aproximativ 2 luni de zile pana va fi disponibila aceasta noua editie in magazine (decembrie 2010). Daca sunteti din Bucuresti si vreti sa vedeti personal cum arata, va asteptam in fiecare miercuri, incepand cu ora 19:00, in Ceainaria Tabiet, pentru a verifica cele spuse in aceasta prezentare. Daca nu sunteti din Bucuresti, cu atat mai bine va asteptam 🙂 .

Multumim Ideal Board Games pentru jocul furnizat si asteptam cat mai multe jocuri de societate cu versiune in limba romana.