Un prototip al jocului de societate Let’s Pumpkin, urmatorul titlu ce va fi lansat de cei de la Real Wallachian Games, a ajuns acum 2 saptamani in posesia noastra pentru a fi testat impreuna cu voi.
Ca niste albinutze harnicutze si jucause ce suntem, am reusit sa-l jucam la diferite intalniri din diferite locatii, cei interesati putand sa-l testeze in continuare la intalnirile Taraba de Jocuri in fiecare zi de marti, dar si la Red Goblin in locatia de la Universitate (exceptie facand seara de marti).
Inainte de a ne spune parerea despre Let’s Pumpkin, o sa va prezentam in detaliu componentele prototipului, existand posibilitatea ca produsul finit sa difere, dar nu foarte mult.
Prezentarea detaliata a componentelor
Cutia jocului are o forma atipica, fiind un cub cu latura de 15 cm.
Prototip Let’s Pumpkin – Cutia jocului
In interiorul cutiei am descoperit un regulament in limba romana, in varianta finala fiind doar in engleza si cel in limba romana putand fi descarcat de pe site.
Prototip Let’s Pumpkin – Regulament in limba romana
36 triunghiuri “Teren” din carton vor alcatui harta jocului, acestea fiind de 8 tipuri: Burning Terrain, Frozen Terrain, Ground Terrain, Swamp Terrain, Dark Terrain, Tornado Terrain, Wind Terrain si Water Terrain.
Prototip Let’s Pumpkin – Jetoane Teren
12 dreptunghiuri “Surpriza” vor putea fi castigate pe rand de jucatori daca realizeaza in anumite conditii diferite formatii pe harta de joc.
Prototip Let’s Pumpkin – Jetoane Surpriza
36 de jetoane “Actiune” vor putea fi castigate de jucatori atunci cand un dovleac ramane captiv pe terenurile Burning Terrain sau Frozen Terrain. Aceastea, la randul lor, se vor putea folosi pentru a incerca salvarea sau blocarea dovlecilor pe harta de joc.
Prototip Let’s Pumpkin – Jetoane de Actiune
Piesa de rezistenta din puncul meu de vedere sunt cele 20 de miniaturi Dovleac, acestea folosite pentru prototip fiind realizate manual din Fimo si pictate chiar de catre designerul jocului, Eugen Anghel. Chiar se pricepe!!! 😀
Prototip Let’s Pumpkin – Miniaturi dovleci
Pentru a ascunde miniaturile Dovleac si jetoanele de actiune castigate pe parcursul jocului, avem la dispozitie unul din cele 6 paravane.
Prototip Let’s Pumpkin – Paravane
Impresiile noastre asupra jocului
Chiar daca este deocamdata un prototip, grafica jocului Let’s Pumpkin este realizata impecabil, la fel ca la fratele mai mare, I Am Vlad. Cei de la Real Wallachian Games stiu sa foloseasca elemente atractive, lucru testat personal in metrou. Calatorii chiar erau atrasi de cutia sub forma de cub si de dovleacul inghetat!
Tematica jocului este amuzanta, faptul ca ai posibilitatea de a arde sau ingheta Dovleci iti insenineaza fata pe parcursul jocului, chiar daca mai tot timpul te gandesti cum sa-i scapi sau uneori cum sa-i faci captivi.
Fiind un joc de familie, durata de aproximativ 20-30 minute este acceptabila, nimeni nu se va plictisi si de ce nu, posibil sa mai doriti inca o partida.
Regulile sunt usor de explicat si de inteles, chiar daca varianta actuala pare stufoasa. Din cate am discutat, regulile vor fi simplificate pana cand se va da drumul productiei. Paravanele sunt foarte utile si in sumarizarea anumitor reguli.
Factorul de Fun este prezent in joc, dar nu asa cum ne asteptam noi. Dupa cele peste 10 sesiuni, am ramas cu impresia ca jocului ii lipseste ceva, nedefinit, o scanteie care sa te faca sa-l joci non-stop.
Elementele de noroc pot influenta destul de mult jocul. Situatiile aleatoarele de la intoarcerea jetoanelor de harta, intoarcerea jetoanelor Surpriza sau alegerea unui jeton de actiune pot genera mici frustrari celor care vor un joc matematic si calculat pe foaie folosind probabilitati. In incercarea de a diminua implicarea factorului de noroc in joc se pot gasi variante de joc. Una dintre ele este ca fiecare jucator sa plaseze pe rand un jeton de harta. Aceasta varianta a fost jucata impreuna cu Tesco de la Red Goblin, dar nu a fost testata si aprobata de cei de la Real Wallachian Games inca, posibil sa apara probleme de mecanica.
Chiar daca jucatorii vor iesi pe rand din joc, acestia nu vor astepta foarte mult, durata de joc fiind destul de mica.
Un lucru este clar, Let’s Pumpkin nu se adreseaza jucatorilor experimentati si care prefera jocuri grele, pline de strategie si planificare a actiunilor. Este un joc de familie, pentru incepatori, nostim, perfect sa fie jucat intre doua jocuri complexe.
Cand si unde a fost testat de noi pana acum
Testare Let’s Pumpkin – Intalnire Taraba de Jocuri – 28.08.2012
Testare Let’s Pumpkin – Red Goblin – 30.08.2012
Testare Let’s Pumpkin – Intalnire Taraba de Jocuri – 4.09.2012