IMG_0015.jpg

Desi in ultimul timp suntem din ce in ce mai presati de probleme familiale, timp si mult mult stres, incercam sa va tinem la curent cu tot ce este nou in lumea BoardGames-urilor si bineinteles cu ceea ce mai experimentam noi.

Incercam de ceva timp sa jucam Age of Empires. Reusim cu greu, dar ne straduim sa intelegem regulamentul si mai ales sa-l punem in aplicare.

Sambata seara eu cu pretenu Costy am gasit cateva minute libere si am reusit sa intindem la propriu jocul.

Ascultand la vorbele povestitorului am inceput sa-mi conturez o idee despre ceea ce vrea acest joc de la noi.

Mare parte a jocului am priceput-o, dar daca ma pune cineva sa-l asemui cu ceva ce am jucat pana acum nu cred ca sunt in stare. Am sa incerc in cateva cuvinte sa conturez un pic ceea ce inseamna Age of Empires ca boardgame, dar mai mult din punct de vedere al vizualului caci, am omis sa va spun, sambata seara a fost cea mai scurta intalnire cu un Joc pe Tabla.

Chiar din momentul in care am facut cunostinta cu jocul in sine nu am fost prea puternic dat pe spate. Designul cutiei nu m-a frapat prea tare. Singurul lucru care s-a evidentiat, a fost o mica sigla a celor de la Microsoft.

Trecem mai departe si deschidem cutia Pandorei. Cum am dat cu nasul de multimea armatelor din interior, o strafulgerare mi-a adus aminte de copilarie cand am primit cadou Dacii si Romanii.

In acest caz nu se pune problema de o comparatie directa intre cele doua jocuri din punct de vedere al designului, calitatii tablei de joc si a figurinelor.

Age of Empires sta bine, dar nu exceleaza la calitatea materialelor folosite.

O herghelie de figurine de toate culorile si mana de monede de aur si argint te delecteaza in interior. Pe mine unul coloristica ma baga intr-o nebuloasa totala. Sunt cinci culori diferite pentru figurine si doua pentru monede.

Doua dintre cele cinci grupuri de figurine au o coloristica pe care va rog sa ma credeti ca nu este jucator de Board Games care sa nu o tina minte, sau care poate chiar sa ramana cu sechele. Monedele au forme ciudate, iar ceea ce este gravat pe ele face deliciul jocului :)) .

Tabla de joc aduce jocului un story gandit ok reprezentat prin imagini ok din punct de vedere al designului, dar nici aici materialul folosit nu este unul de cea mai buna calitate.

Daca ar fi cineva care sa ma intrebe daca as cumpara Age of Empires, cred ca va ramane surprins. Raspunsul este scurt si ferm: DA!

De ce DA? pentru ca desi cele spuse mai sus aduc un minus jocului din punct de vedere al designului, conceptul in sine si linia jocului sunt ok.

Cu toate ca nu am aprofundat inca jocul, pe mine ma face sa revin asupra lui.

Deci… e clar ca echipa BoardGames-Blog va mai invata Age of Empires 🙂 .

Toate bune!

Citeste si:

BoardGames BLOG invata Age of Empires III
Age of Empires III: the Boardgame a fost oferit spre testare de catre Red Goblin