Cei de la Adevarul de Seara, editia on-line, au publicat un articol de prezentare a jocului de societate Habitat, un joc romanesc la lansarea caruia am participat si noi.

Din pacate, cei de la ADS au facut o comparatie nefericita din punctul meu de vedere cu Monopoly, desi harta nu se aseamana si nici nu vezi printre componente vreun zar:

“Demolatori si restauratori – acestea sunt cele doua categorii de jucatori de la Habitat, creat de Asociatia “Odaia creativa”, si inspirat de probleme de patrimoniu si urbanism din Capitala.

Irina Paraschivoiu, Cristian Niculici si Bogdan Alto au lucrat pentru acest proiect aproape un an si jumatate, dar rezultatul i-a facut sa zambeasca – jocul poate fi încercat, din 15 noiembrie, în peste 12 locuri din Bucuresti. “Suntem interesati de patrimoniul Capitalei, de aici ne-a venit si ideea jocului”, spune Irina.

Board-game-ul cuprinde partea centrala a Capitalei, cu case nu se mai afla în cea mai buna stare. Pana sa ajunga la cele 60 de cladiri care au fost desenate pe carton, tinerii au fotografiat peste 500 de imobile din Bucuresti. “Aceasta este de pe Calea Victoriei, acestea doua sunt de pe Franceza, sunt monument, dar acum au ars”, spune Bogdan, în timp ce arata cu degetul câteva case desenate perfect pentru Habitat. “

Continuarea articolului o gasiti in ADS aici.