Va spuneam in prezentarea detaliata a componentelor ca am testat Descent: Journeys in the Dark Second Edition trimis de cei de la Lex Hobby Store din postura de erou.
Pe parcursul a 3-4 ore, dupa cateva explicatii rapide, am reusit sa parcurgem cele 2 Questuri de inceput. Cu Methos in rolul Overlordului si cu 2 prieteni de-ai lui eroi, ne-am luptat pe viata si pe moarte in scenariile epice propuse de cei de la Fantasy Flight Games in aceasta editie noua.
Despre Descent: Journeys in the Dark Second Edition o sa vorbesc din postura unui jucator ce nu a jucat deloc prima editie, deci nu o sa fac nicio comparatie intre cele doua.
Inca de la inceput am fost foarte impresionat de grafica foarte bine realizata si mai ales de miniaturile foarte detaliate, fapt recunoscut si de jucatorii vechi. Sunt absolut superbe si reusesc foarte bine sa te duca in lumea temnitelor.
First Blood, primul scenariu, este mai mult introductiv, foarte lejer, facut in asa fel incat jucatorii noi sa se obisnuiasca usor cu regulile si cu desfasurarea jocului. Fiecare scenariu are o poveste la inceputul sau si transpune jucatorii in lumea creata de acesta. A fost destul de usor de facut, singurul lucru de care ne era teama, erau cei 5 Goblini Arcasi care nu trebuiau sa fuga de pe harta, si bineinteles, sa scapam cu viata dupa ce omoram Ettins-ul Overlordului. Cele mai frumoase momente au fost atunci cand aruncam cu zarurile sa vedem ce damage reusim sa facem. Ei bine, Overlordul a avut un bulan fantastic pe tot parcursul serii, spre “disperarea” eroilor.
Acest prim scenariu este mai special, nu contine encountere (intalniri), reusind sa-l terminam destul de repede, nu cred ca a durat o ora. Eroina mea, Jain Fairwood, a reusit sa omoare cativa Goblini.
Al doilea scenariu, A Fat Goblin, a durat mai mult, mai ales ca a avut si 2 encountere. In primul encounter ne-am indeletnicit cu chestii agricole, scopul nostru a fost sa protejam niste recolte si sa nu-i lasam pe Goblini sa le fure. Mai cu un resurect, mai cu niste fatigue consumat pentru deplasari in plus, am reusit intr-un final sa terminam cu bine primul encounter si sa-i facem fericiti pe tarani.
Encounter-ul al doilea a durat parca ceva mai mult si a fost mai intens, mai ales ca in spatele unei usi se aflau doi dragoni, Shadow Dragons, atat de mari incat de abia aveau loc pe harta. Daca la primul quest mi s-au parut favorizati eroii, chiar si in encountere-ul 1 din al doilea quest, in al doilea encounter am avut noroc, puteam sa fim invinsi de Overloard daca nu aveam in spate un eroul salvator si sa-l opreasca cu succes pe Goblinul Gras care se indrepta spre iesire voios.
Chiar daca am jucat destul de putin, pot spune ca mi-a placut. Este un joc ce te tine in tensiune, mai ales daca joci in postura unui erou. Vei fi nevoit sa colaborezi destul de bine cu ceilalti eroi pentru a duce la indeplinire cu succes questul respectiv. Sistemul de lupta folosind zarurile aduce dramatism in joc. Poti avea ghinionul sa dai destul de multe “missed” si atunci devine un pic frustrant. De aceea, cei care au o aversiune declarata impotriva zarurilor, nu vor aprecia acest gen de lupte.
Din punctul meu de vedere, recomand Descent: Journeys in the Dark Second Edition celor care au un grup de prieteni destul de omogen si cu aceleasi gusturi pentru aventura si carora le plac jocurile cu aceasta tematica (creaturi rele, eroi, aventuri, etc.). Si bineinteles, celor care rezista mai mult de 2-3 ore cu acelasi joc in fata. Quest-uri sunt destule, nu o sa va plictisiti prea curand… 🙂
Cei interesati de Descent: Journeys in the Dark (Second Edition), pot face comanda de la Lex Hobby Store, mai ales ca aveti si transportul gratuit.