In cadrul editiei a treia a targului Zilele jocurilor – BGCON 2017, pe langa prezentarile de jocuri, concursurile cu premii si finalele campionatelor nationale de Catan si Pandemic, va avea loc si un nou concurs de design de jocuri.




Targul se va desfasura in perioada 10-12 noiembrie 2017, in Tirgu Mures, la Teatrul National.




Premiile concursului sunt oferite de NSKN Games si Strawberry Studio, iar acestea constau in jocuri din portofoliul celor doua edituri. Pentru fiecare categorie, vor exista urmatoarele premii:




Premiul 1: Jocurile Mistfall, Mistfall: Heart of the Mists si extensia Sand & Snow;




Premiul 2: Jocul Mistfall: Heart of the Mists;




Premiul 3: Jocurile What’s Up, 3 Wishes si Pyramid of the Sun.




MARELE PREMIU: Contract pentru publicarea jocului, in conditiile pietei.




Castigatorii vor fi alesi de catre un juriu desemnat de organizatorii targului Zilele jocurilor – BGCON impreuna cu cei de la NSKN Games. Organizatorii isi rezerva dreptul de a nu desemna niciun castigator pentru marele premiu in cazul in care nu exista nici un joc care se preteaza publicarii.




Cele doua categorii ale concursului sunt:




1. Realizarea unui joc de carti (maxim 55 de carti, fara alte componente).
2. Realizarea unui Euro-game (fara restrictii de componente).




Inscrierea participantilor in concurs se va face pana cel tarziu in data de 4 noiembrie 2017, printr-un e-mail trimis la adresa contact@zilelejocurilor.ro . Pentru prima categorie sunt necesare doar numele designerului inscris si al jocului, pentru a doua categorie trebuie trimis si un draft de regulament.




Participantii vor veni la targ cu protipuri pregatite in prealabil si le vor prezenta juriului incepand cu data de 10 noiembrie 2017. Juriul va juca toate jocurile propuse si va da note. In functie de notele primite, se va intocmi un clasament si se vor acorda premiile de mai sus. Prototipurile nu trebuie sa beneficieze de grafica sau regulamente finale.




Premierea concurentilor va avea loc in data de 11 noiembrie 2017, in cadrul targului Zilele jocurilor – BGCON din Tirgu Mures.




Pentru alte detalii, urmariti site-ul oficial, pagina de Facebook si pagina evenimentului.