Cum in ultima vreme au aparut tot mai multe locatii (ceainarii / cafenele) ce pun la dispozitia clientilor jocuri de societate, am fost rugati sa facem o lista cu cateva boardgames care trebuie neaparat sa se regaseasca in oferta lor.
Recomandarile pe care o sa le facem se bazeaza pe experienta acumulata la cele peste 80-90 de intalniri la care am participat, multe dintre ele fiind organizate chiar de noi, la care adaugam zecile sau sutele de partide jucate cu prieteni. Sa incepem zic!
Dixit
Dixit este unul din jocurile care te atrage imediat, chiar daca nu ai mai jucat niciodata jocuri de societate mai noi. Cartile mari, frumos desenat, atrag pe toata lumea. Jucandu-se in 3-6 jucatori, este ideal pentru cei veniti in cautarea de experiente noi. Dixit este recomandat pentru incepatori, o prezentare detaliata a jocului gasiti aici.
Colonistii din Catan
Colonistii din Catan este un joc ce a cucerit intreaga lume, fiind supranumit in ultima vreme de cateva publicatii mari din afara “Monopoly Killer“. Foarte multi jucatori de boardgames din Romania au inceput sa prinda microbul incepand cu acesta. O prezentare detaliata a jocului Colonistii din Catan gasiti aici.
Saboteur
Ce joc ai putea oferi unui grup de maxim 10 oameni care au auzit ca se pot juca in locatia ta? Saboteur este unul dintre raspunsuri! Fiind un joc de carti cu reguli relativ simple si punand jucatorii in diverse roluri de pitici buni sau rai, Saboteur aduce distractia garantat intr-un grup de jucatori! O prezentare si regulamentul in limba romana pot fi citite aici.
Werewolves of Miller’s Hollow sau Ultimate Werewolf: Ultimate Edition
Cine nu stie sau nu a auzit de jocul Mafia? Ei bine, Werewolves of Miller’s Hollow este o reimplementare a acestuia, putand fi jucat de multi jucatori, varianta Ultimate Werewolf: Ultimate Edition putand fi jucata de 68 de jucatori! Werewolves of Miller’s Hollow este recomandat pentru grupurile mai mari de oameni care vor sa se distreze si sa nu fie nevoie sa se concentreze prea mult la tot felul de strategii in fata unei table de joc. O prezentare detaliata a jocului de societate Werewolves of Miller’s Hollow gasiti aici.
Carcassonne
Avand reguli simple, Carcassonne este recomandat pentru incepatori, putand fi jucat de 2-6 jucatori. Alaturi de Colonistii din Catan, Carcassonne este ideal pentru o cafenea/ceainarie, mai ales ca are si versiune in limba romana la un pret destul de atractiv. O prezentare detaliata a jocului Carcassonne gasiti aici.
Blokus
Pentru cei care vor sa se dueleze in ascutimea mintii, Blokus este “arma ideala”. Putand fi jucat de 2-4 jucatori si avand reguli extrem de simple, Blokus va fi jucat iarasi si iarasi, piesele si tabla de plastic rezistand uzurii in timp. O prezentare detaliata a jocului Blokus gasiti aici.
Dobble
Un joc rapid, nostim, care iti testeaza spiritul de observatie sau indemanarea? Dobble este perfect! Fie ca se joaca intre alte jocuri mai “grele” sau pana se strange gasca, acest joc de carti este ideal. O prezentare detaliata a jocului de societate Dobble gasiti aici.
Ticket to Ride
Ticket to Ride pune jucatorii in postura unor magnati ai cailor ferate ce vor sa-si construiasca un imperiu feroviar. Folosind diferite carti cu vagoane sau locomotive, jucatorii trebuie sa construiasca diferite rute pentru a lega orasele mentionate pe cartile de destinatie. Regulile sunt simple, cu siguranta va readuce clientii la noi partide de joc. O prezentare a jocului de societate Ticket to Ride: Europe (un titlu din seria Ticket to Ride) gasiti aici.
Reteaua Energetica
Dupa ce au prins ceva experienta cu jocurile de societate recomandate mai sus, cu siguranta vor exista clienti care vor cere jocuri mai complicate, care sa-i solicite mai mult, dar care sa-i atraga definitiv in aceasta lume a jocurilor de societate. Reteaua Energetica este un joc de strategie de tip economic care pune jucatorii in postura unor magnati ai energiei electrice, scopul final fiind sa ai cati mai multi bani obtinuti din vanzarea energiei electrice. O prezentare detaliata a jocului Reteaua Energetica gasiti aici pe blog.
Qwirkle
Cu siguranta multi au apucat sa joace Scrabble si sa incerce sa formeze cuvinte cat mai valoroase. Ei bine, Qwirkle se aseamana foarte mult, fiind recomandat ca un Scrabble fara litere, utilizand doar culori si semne. Recomandat pentru 2-4 jucatori si putand fi jucat chiar si de 6 jucatori, Qwirkle este ideal pentru cei care isi doresc sa se intreaca in a face cat mai multe puncte. O prezentare detaliata a jocului Qwirkle avem aici.
Noi ne-am oprit la 10 recomandari, cu siguranta am mai putea recomanda cel putin inca pe atat. Voi ce jocuri recomandati celor care vor sa aduca in ceainariile sau cafenelele lor jocuri de societate?