Da, Blokus devine o joaca de copil in momentul in care te apuci sa te joci de unul singur.
De ce ai face asta?
Poate din prea multa pasiune pentru acest joc?
Poate din lipsa de adversari in momentele in care ai chef nebun de Blokus?
Cum spuneam si in prezentarea jocului, pe care o gasiti aici, Blokus, desi este un joc pentru 2-4 persoane, se poate juca si de unul singur.
Ce ar trebui sa faci? Sa incerci sa pui pe tabla toate piesele, asezand pe rand cate o piesa din fiecare culoare si respectand ordinea de joc: albastru, galben, rosu si verde.
O sa spuneti probabil ca e o pierdere de vreme. Asa m-am gandit si eu cand m-am apucat sa joc de una singura prima data.
Insa dupa primul joc, in care am ramas cu cate o piesa de 4 din doua culori (adica 8 patratele in total), am inteles ca e vorba de fapt de un exercitiu extraordinar de gandire si imaginatie.
Asadar, primul joc solo m-a ambitionat pentru al doilea. Nici de data asta progresul n-a fost prea mare: final cu 2 piese de cate 3 patratele. Oricum, mai bine decat prima data.
Cum de fiecare data a treia oara e cu noroc, da… am reusit sa le plasez pe toate…
Ce bucurie pe mine, ce mirare pe Costy… 😀
In toate cele trei incercari am respectat sugestiile de deplasare catre centru cu toate cele 4 culori, dar si asezarea pieselor mari si “incomode” la inceputul jocului.
Cum Costy n-a ratat momentul victoriei mele impotriva “formelor tetris”, aveti mai jos “poza de final”.
Victorie, victorie… Bucurie maxima… Dar in zece minute a trecut:
“Si acum eu ce mai fac?” imi zic.
“Am reusit sa le pun pe toate… Bun, obiectiv indeplinit… Dar gata, acum n-o sa ma mai joc nici singura pentru ca nu mai am obiectiv si nu mai are niciun farmec sa faci acelasi lucru inca o data… 🙁 “
Bineinteles ca n-am putut suporta ideea incheierii capitolului “Blokus solo” atat de repede, asa ca n-a durat mult si s-a conturat alt obiectiv: sa pun toate piesele incepand in ordine inversa – sa incep cu cea de 1, dupa care cea de 2, cele de 3, 4 si in final cele de 5 patratele, in aceeasi ordine pentru fiecare culoare.
Mai pe scurt, sa ramana “greul” pentru final.
Maret obiectiv, nu? 😀
N-o sa va mint ca mi-a iesit din prima… 😀 Insa dupa ceva timp am reusit si asta… Deloc usor, dar foarte interesant zic eu. Merita sa faci un astfel de exercitiu. 🙂
De data asta a durat ceva mai mult de 10 minute bucuria reusitei… 😀
Cam asa arata tabla de joc la final – mi-a iesit si simetria… 🙂 :
Alte idei de Blokus solo? Ca eu le-am cam epuizat pentru moment… 🙂