De ziua noastra, Constantin si Elena, adica eu si Carmen a.k.a Oaia Neagra a.k.a Elena, am primit 2 jocuri pe tabla, unul dintre ele fiind Battle Line. Dupa ce ne-a cucerit cu Samurai, Reiner Knizia revine in incercarea de a ne aduce intr-o batalie unul impotriva celuilalt.

IMG_0767

Detalii joc:
Limba: Engleză
Tipul produsului: Boardgames
Anul publicarii: 2000
Categorii: De razboi, Jocuri de carti, Pentru incepatori
Durata: 30 de minute
Fabricant: GMT Games
Informatii aditionale: Antic, Deductie, Istoric, Joc de carti, Joc de razboi
Nr. de jucatori: 2
Varsta: Incepand cu 12 ani

Cei doi oponenti stau fata in fata pe campul de batalie si incearca sa ia 5 din cele 9 steaguri (sau 3 steaguri adiacente). Castigatorul steagului se hotaraste prin jucarea unor maini de cate 3 carti, in stilul pokerului (similar cu 3 de-un fel, flush etc).

Acest joc este o versiune a jocului original Schotten-Totten, cu o grafica refacuta si steaguri sculptate din lemn. Jocul se joaca identic, doar cartile merg pana la 10 (in loc de 9) iar jucatorii tin cate 7 carti in loc de 6.

Pentru ca a fost cucerita de simplitatea regulamentului (4 pagini micute), Carmen mi-a facut o placuta surpriza si a tradus sambata dimineata regulamentul. Asa ca, am avut parte de o trezire placuta… O cana de ness… alaturi de un laptop mai bogat cu un regulament in romana… :D.

Inca nu am apucat sa jucam, dar din cate a zis traducatorul nostru (Oaia Neagra) :), este foarte interesant ca si concept.

Mai jos aveti o galerie foto ce prezinta in detaliu componentele acestui joc.