Asa cum se obinsnuieste an de an, in mica familie Boardgames-Blog, ori de cate ori avem cate un sarbatorit, incercam sa-i inmultim colectia de jocuri. Asa se face ca anul acesta, de Florii, Florin, Roxana, Marius, Gina,  Costy si  Carmen mi-au atins simturile fine.

Axis & Allies 1942

Axis & Allies 1942 este un joc la care chiar visam. Desi sunt genul de jucator care nu citeste mii de comentarii despre un joc, nu cauta note acordate de catre jucatori si nu se bazeaza pe locul in top 100,  despre Axis & Allies 1942 pot spune doar ca am citit cate ceva.

Avand la baza doar cateva ore petrecute langa Memoir’ 44 si destule ore langa Risk, tema jocului imi surade. Iata ca, dupa ce am primit jocul, i-am acordat cateva minute de atentie maxima impreuna cu Costy.

Sa incep cu inceputul… cutia e un lucru misterios care te introduce un pic in atmosfera de razboi, mai ales daca esti unul din cei ce gusta astfel de jocuri. In interiorul acesteia gasiti o sumedenie de figurine ce intruchipeaza soldati, tancuri, avioane, submarine, vapoare de cateva feluri diferentiate pe gabarit si portavioane. Fiecare din aceste trupe difera cate putin de la o natiune la alta, din cele cinci implicate in joc.

Poate ceea ce-i lipseste jocului este mirosul de mucegai si umezeala care te-ar purta si mai adanc in tematica.

Pe langa toatea acestea, gasim un indicator de joc, diferite jetoane colorate si o mana generoasa de zaruri.

Per ansamblu, componentele jocului te fac sa fii si mai interesat de jucatul in sine.

Sper ca in doua saptamani sa reusesc finalizarea traducerii regulamentului, care, pentru cei ce nu sunt familiarizati cu jocul, este destul de stufos.

Mai jos aveti o galerie foto ce prezinta unitatile. Vizionare placuta!