Android-Netrunner_pic1

Android: Netrunner. Jocul asimetric plasat intr-un univers distopic (oare?) in care corporatii malefice (exista si altfel de corporatii?) folosesc clonarea, fracking-ul, robotii si canalele media pentru a-si avansa agenda (hehe). Intre timp, hackerii, actionand pentru bani, faima sau doar pentru a demonstra ca pot, incearca sa puna bete in roate corporatiilor prin orice mijloace (ei bine, nu chiar ORICE mijloace…).

Asimetric? Adica sunt 2 jocuri diferite in cutia de start. Runner-ul joaca o varianta de sah, incercand sa-si pozitioneze piesele pentru “sah mat” cat mai devreme. Corporatia joaca poker, bluffand in stanga si in dreapta in spatele terifiantelor (nu intotdeauna) ziduri numite ICE.

Sa spun ceva si despre artwork si terminologie? Un ban e un credit in universul A:NR, actiunile se numesc clickuri, VP-urile clasice sunt agenda points si lucruri necurate se intampla cand runnerii primesc brain damage. Cartile sunt frumoase si te introduc imediat in universul cyberpunk Android, chiar de la inceput cu identitatile core-set-ului.

3 Plusuri (numa’ 3?)

Replayability

Ce e un core set, ma intrebati? Sunt 7 factiuni in universul A:NR, 3 runneri si 4 corporatii. In core-set, toate 7 primesc o varietate de carti pe care le folosesc pe tabla de joc. Nu o sa incep sa detaliez deckbuilding-ul dar, credeti-ma pe cuvant, puteti juca mult timp cu deck-urile standard din core set pana exclamati: vreau sa fac deckbuilding!!! Si de aici incolo, sunt multe variante de a personaliza un deck folosind carti puternice…din alte factiuni!

Expansions wohooooooooo

Dupa ce s-a saturat fiecare de core-set, urmeaza expansionurile. 2 expansionuri deluxe si 12 mini-expansionuri au aparut pentru acest joc, indeajuns de multe pentru a ostoi setea oricarui deckbuilder competitiv. Vrei sa joci cu factiunea preferata dar simti ca ar avea nevoie de unelte noi? Poate exista un deluxe pentru asta. Daca nu, intreaba in stanga si in dreapta. Sunt sigur ca sunt niste baieti care au facut o analiza a tuturor mini si maxi-expansionurilor in functie de cartile cele mai puternice pentru fiecare factiune…(cough…cough).

Competitive Scene Swag

Avem si competitii la A:NR care ofera premii variate: playmat-uri, identitati din plastic, carti alternate art, tokenuri speciale si trofee. Sunt organizate lunar (aproape lunar, PAROL!).

2 Minusuri (booooooh)

Expansions wohooooooooo

Intelegem, noi, cei “din bransa” ca e o cifra destul de mare de expansionuri care ar putea speria un potential cumparator. SI INCA MAI APAR! Dar, inainte sa judecati asa, va invitam la o partida de test. Ne facem si deck-uri coreset-only, daca e nevoie.

SF Theme

Pentru fanii exclusivi ai jocurilor eurogames (cough…lemn…cough) sau pur si simplu pentru cei carora nu le plac temele SF, nu am nici o solutie. Nu invat nici eu Terra Mystica, nu invatati nici voi Android: Netrunner. Va pup si va iubesc. Parol!

Partide jucate

Live, cu adversari vii: peste 100 de meciuri, incluzand turneele, ligile si intalnirile cvasi-saptamanale.

Online (cu adversari…tot vii): peste 1000 de meciuri pe platforma de jocuri numita OCTGN.

Concluzii

E greu sa faci un review al jocului tau preferat insa sper ca v-am convins sa luati in considerare incercarea jocului Android: Netrunner. Pentru ca ne place sa alergam prin net, asteptam oricand intrusi care sa invete sa se fereasca de Rototurret. Intrebarea e, folositi Alias sau Mimic?


Articolul Alergand prin Net – Android: Netrunner a fost scris de Rares Dragnea pentru Concursul aniversar 5 ani de Board Games BLOG – Plusuri si minusuri in jocul de societate X. Textul articolului nu a fost editat.